Buzz

Πρώτη φωτογραφία του Ματ Ντίλον ως Μάρλον Μπράντο στην ταινία «Maria»

στα 10

Η ταινία, η οποία θα ακολουθεί την ζωή της Μαρία Σνάιντερ μετά τα γυρίσματα της ταινίας του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι «Το Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι», θα κάνει πρεμιέρα σε λίγες μέρες στο Φεστιβάλ των Καννών.

Πρώτη φωτογραφία του Ματ Ντίλον ως Μάρλον Μπράντο στην ταινία «Maria»

Ισως η πιο αμφιλεγόμενη ταινία του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι είναι «Το Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι» του 1972 στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Μάρλον Μπράντο και η, 19χρονη τότε, Μαρία Σνάιντερ. Οπως έχει γίνει γνωστό ο Μπερτολούτσι δεν είχε αποκαλύψει στην Σνάιντερ την πλήρη έκταση της πλοκή της ταινίας του μέχρι πριν ξεκινήσει η παραγωγή. Η Σνάιντερ φέρεται να αγνοούσε την κομβική σκηνή στην οποία ο χαρακτήρας του Μπράντο βιάζει τον χαρακτήρα της χρησιμοποιώντας βούτυρο ως λιπαντικό.

Η Σνάιντερ πέθανε το 2011 και ο Μπερτολούτσι έχει αρνηθεί κάθε ισχυρισμό περί μη συγκατάθεσης της ηθοποιού στις επίμαχες σκηνές της ταινίας.

Η ταινία της Τζέσικα Παλούντ με τίτλο «Maria» θα κάνει πρεμιέρα σε λίγες μέρες στο Φεστιβάλ των Καννών και βασίζεται στη βιογραφία της Βανέσα Σνάιντερ με τίτλο «My Cousin Maria Schneider», η οποία κυκλοφόρησε το 2018, και θα ακολουθεί την ζωή της Σνάιντερ μετά τα γυρίσματα της ταινίας του Μπερτολούτσι.

Διαβάστε ακόμα: Ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, το πολιτικό και αισθητικό ον, μέσα από τις ταινίες του

maria

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ματ Ντίλον ως Μάρλον Μπράντο, Αναμαρία Μπαρτολομέι ως Μαρία Σνάιντερ, Τζουζέπε Μάτζιο ως Μπερνάρντο Μπερτολούτσι και μαζί τους οι Ιβάν Ατάλ, Μαρί Γκιλάιν, Στανισλάς Μερχάρ, Αλέξις Κόρσο, Τζόναθαν Κουζινιέ.

Η Παλούντ εξήγησε ότι η «Μαρία» είναι μια ταινία για το «βλέμμα» απέναντι στις γυναίκες ηθοποιούς και πως μπορεί να αποβεί τραυματικό αν δεν λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η άλλη πλευρά. Επίσης δήλωσς πως ο Ματ Ντίλον ήταν πάντα η πρώτη της επιλογή για τον ρόλο του Μπράντο. «Ηθελα κάποιον που να ενσαρκώνει πραγματικά το Χόλιγουντ. Το να τρυπώσω κάτω από το δέρμα του Μπράντο που γλίστρησε σε κάτι τόσο βίαια λάθος ήταν τρομερό. Παραμένει μια επίθεση που έγινε μπροστά στον κόσμο. Αλλά κανείς δεν αντέδρασε και συνέχισε τα γυρίσματα».

Το 77ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 14 μέχρι και τις 25 Μαΐου. Το Flix θα βρίσκεται στις Κάννες για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις αίθουσες. Ως τότε, μαθαίνετε όλα τα νέα στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.