Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Τζον Μάλκοβιτς προσθέτει χρώμα στο Κάρλοβι Βάρι

στα 10

Η επίδειξη μόδας της ανδρικής σειράς του πάντα γεμάτου εκπλήξεις ηθοποιού, έλαβε χώρα χτες το βράδυ, στα πλαίσια του φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι. Να τι φορέθηκε.

Ο Τζον Μάλκοβιτς προσθέτει χρώμα στο Κάρλοβι Βάρι
Εκείνος γελά, όσο οι fashionistas παραληρούν

Μπορεί ο μόδιστρος Τζον να ανέβηκε στη σκηνή, στο τέλος της επίδειξης, φορώντας ένα μάλλον συντηρητικό κοστούμι, αλλά τα μοντέλα που προηγήθηκαν με τις δημιουργίες του, έδειξαν ότι ο Μάλκοβιτς δεν φοβάται το χρώμα. Ούτε το εμπριμέ. Ούτε τους φαινομενικά αταίριαστους συνδυασμούς σχεδίων και χρωμάτων.

Η νέα συλλογή του, Technobohemian, είναι σύμφωνα με τον ίδιο, φτιαγμένη για τον άντρα που τολμά να είναι στιλάτος και χτες το βράδυ, Τσέχοι ηθοποιοί όπως ο Πάβελ Λίσκα, ο Βότα Κότεκ και ο Νταβίντ Σβέλικ, τόλμησαν να φορέσουν τα ρούχα που διάλεξε γι αυτούς ο Τζον Μάλκοβιτς.

Όλα ήταν σχεδιασμένα από τον ίδιο και ραμμένα στην Ιταλία, εκτός από τα τζιν που προέρχονται από την Ιαπωνία, με εξαιρετικά υφάσματα και απόλυτη προσοχή στην λεπτομέρεια.

«Πάντα με ενδιέφερε η μόδα, πάντα την αγαπούσα, μου αρέσει το design των ρούχων, οι λεπτομέρειές τους. Για μένα είναι μια ακόμη μορφή έκφρασης» λέει ο Μάλκοβιτς. «Το στιλ έχει σημασία κι αυτό προσπαθώ να δείξω μέσα από τις δημιουργίες μου». Οσο για την εμπνευσή του; «Μπορεί να προέρθει από παντού. Μερικές φορές εμπνέομαι από το σινεμά, άλλες από τους ανθρώπους που βλέπω στο δρόμο».

Η καινούρια του ενασχόληση με τη μόδα, όμως, αν ανησυχούσατε, καθόλου δεν σημαίνει ότι ο Μάλκοβιτς σκοπεύει να εγκαταλείψει την καριέρα του ως ηθοποιός. «Υπάρχει μεγάλη σχέση ανάμεσα στη δουλεία ενός σχεδιαστή και του ηθοποιού που μεταμορφώνεται μέσα από διαφορετικούς ρόλους. Μου αρέσει αυτή η μεταμόρφωση, ακόμη κι όταν συμβαίνει απλά μέσα από τα ρούχα. Για μένα κάθε μεταμόρφωση είναι μια επιβεβαίωση ότι μπορούμε να γεννηθούμε ξανά».

Κι αν φοράμε Technobohemian, μάλιστα, δεν χρειάζεται καν να γεννηθούμε γυμνοί!