Buzz

Μαγειρεύοντας με τον Στάνλεϊ Τούτσι

στα 10

Κάποιος που έχει σκηνοθετήσει μια ταινία σαν το «Big Night» δεν μπορεί παρά να αγαπά παθιασμένα το φαγητό. Αν πάντα ονειρευόσασταν να δοκιμάσετε ένα timpano, τώρα, χάρη στο «The Tucci Cookbook», μπορείτε να μαγειρέψετε κι εσείς τις οικογενειακές συνταγές των Τούτσι.

Μαγειρεύοντας με τον Στάνλεϊ Τούτσι
Σαρδέλες στη σχάρα!

Από το «Big Night» μέχρι το «Τζούλι και Τζούλια», η καριέρα του Στάνλεϊ Τούτσι μπορεί να άλλαξε ριζικά, αλλά αυτό που παρέμεινε σταθερό, είναι δίχως αμφιβολία η αγάπη του για την κουζίνα. Για να σκηνοθετήσει την πρώτη του ταινία το 1996, στην οποία μαζί με τον Τόνι Σαλούμπ δοκιμάζουν να σώσουν το εστιατόριο τους μαγειρεύοντας ένα ξεχωριστό δείπνο για μια μεγάλη βραδιά, άντλησε έμπνευση από τις μέρες του ως σερβιτόρος όσο σπούδαζε στη Νέα Υόρκη και από τα οικογενειακά τους γεύματα.

Οι Τούτσι άλλωστε μαγειρεύουν κάθε Χριστούγεννα ένα timpano, ένα εξωφρενικά περίπλοκο, λαχταριστά νόστιμο, γιγαντιαίο δημιούργημα από αυγά, κεφτέδες, μακαρόνια, τυρί, πακεταρισμένα σε ένα «τύμπανο» από ζύμη.

Μετά την επιτυχία της ταινίας, οι θαυμαστές του Στάνλεϊ Τούτσι δεν ζητούσαν αυτόγραφα αλλά την συνταγή για το timpano, έτσι ο ηθοποιός αποφάσισε να συγκεντρώσει τις συνταγές της μητέρας και της γιαγιάς του σε ένα βιβλίο. Με το «Cucina & Famiglia» όμως να έχει εξαντληθεί εδώ και χρόνια, μια ανανεωμένη έκδοση έμοιαζε απαραίτητη.

Το «The Tucci Cookbook» συγκεντρώνει σε τετρακόσιες σελίδες όχι μόνο τις καλύτερες ιταλικές συνταγές στην εκδοχή της γιαγιάς, της μητέρας και του ίδιου του Στάνλεϊ, αλλά μαζί δοξάζει την κουλτούρα του φαγητού της οικογένειάς του και την αγάπη τους για το μαγείρεμα, για την οποία μπορείτε να πάρετε μια γεύση στο βίντεο των New York Times που ακολουθεί.

Ο Στάνλεϊ, η γυναίκα του Φελίσιτι Μπλαντ (αδελφή της Εμιλι), o μπαμπάς του Σταν και η μητέρα του Τζόαν, μαγειρεύουν στην κουζίνα και τον κήπο του σπιτιού του και μιλούν για τις γευστικές καταβολές τους, την δημιουργική τέχνη της κουζίνας και το τι σημαίνει για τους Ιταλούς να μαγειρεύουν και να τρώνε μαζί.

Απολαύστε το βίντεο και μια σειρά από φωτογραφίες που δεν υπάρχει αμφιβολία, θα σας ανοίξουν την όρεξη!