Buzz

Mad Men: η καμπάνια του νέου κύκλου εξαγριώνει τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου

στα 10

«Απάνθρωπες και κακόγουστες» βρίσκουν τις αφίσες και τα billboards της καμπάνιας του νέου κύκλου επεισοδίων των «Mad Men» οι οικογένειες των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου. Βλέποντάς τα σε ράχες ουρανοξυστών, δεν τους δίνουμε άδικο. Δείτε τις φωτογραφίες.

Mad Men: η καμπάνια του νέου κύκλου εξαγριώνει τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου

Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη μέρα οι τίτλοι αρχής των «Mad Men» είχαν αυτό το concept και σ' αυτό παρέμειναν σταθεροί: ένας άντρας σε ελεύθερη πτώση από το γραφείο του. Συμβολικό φυσικά της εσωτερικής πτώσης του, όσο ταυτόχρονα σκαρφάλωνε τις κλίμακες της γιάπικης Madison Avenue.

Ισως γιατί τα γραφικά και το μοντάζ των τίτλων ξεγελούσαν με την pop art αισθητική τους, ίσως γιατί η εικόνα της πτώσης δεν μονοπωλούσε το πλάνο, ίσως γιατί δεν το έβλεπε κανείς μπροστά του ξαφνικά στην καρδιά της Νέας Υόρκης και στην ράχη ενός ουρανοξύστη... πάντως τώρα ξέσπασαν θύελλες.

Οι οικογένειες των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου εξαγριώθηκαν από την κακογουστιά της εικόνας: ποιος δε θυμάται τα σοκαριστικά πλάνα με τους απελπισμένους ανθρώπους να βουτάνε στο κενό από τα παράθυρα των Δίδυμων Πύργων, όσο ολόκληρος ο κόσμος παρακολουθούσε live;

Φανταστείτε τώρα ότι οι ράχες των κτιρίων, ένα οικοδομικό τετράγωνο μακριά από το Σημείο Μηδέν, έχουν ντυθεί με την καμπάνια των «Mad Men». Οσο και να θέλουμε να βγάλουμε τους Αμερικανούς υπερβολικούς σε κάτι τέτοια, ναι, αυτό είναι κακόγουστο.

«Το βρίσκω απίθανο πώς από μία ολόκληρη ομάδα διαφημιστών δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος που να καταλάβει ότι βάζοντας στην καρδιά της Νέας Υόρκης ένα 20 μέτρων billboard με την εικόνα ενός ανθρώπου που πέφτει από ουρανοξύστη, θα προκαλούσε πόνο, αναμνήσεις, οργή» δήλωσε στα media η Ντέμπορα Μπάρλινγκεϊμ, αδελφή ενός από τα θύματα.

Αλλοι μίλησαν για «αδιαφορία του Χόλιγουντ μπροστά στο κέρδος», άλλοι κατηγόρησαν την παραγωγή των «Mad Men» για «επί τούτου πρόκληση», αλλά ο Τζον Φιλ, εθελοντής υποστήριξης των θυμάτων της 9/11 το έθεσε σωστά: «Μπορεί να έχουν περάσει 10 χρόνια, αλλά όταν έχεις χάσει τον άνθρωπό σου η πληγή δεν κλείνει. Δεν είναι πολιτική απόφαση, είναι ανθρώπινη, κοινωνική ευαισθησία...»

Φυσικά τόσο οι παραγωγοί της δημοφιλούς σειράς, όσο και το καλωδιακό κανάλι AMC αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν ότι «η εικόνα του Ντoν Ντρέιπερ να πέφτει στο κενό έχει χρησιμοποιηθεί από το 2007 και με σκοπό να δείξει ότι η ζωή του κεντρικού ήρωα καταρρέει...»

Πάντως από ό,τι ακούγεται τα θύματα έχουν καταφύγει στη δικαιοσύνη με μηνύσεις και υπάρχει σοβαρή περίπτωση η καμπάνια να εξαφανιστεί από τους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Τον σκοπό της τον πέτυχε πάντως. Και η σειρά ξεκινά στις 25 Μαρτίου. Μεγάλη ειρωνεία: όλο αυτό το θέμα θα έκανε ένα καταπληκτικό επεισόδιο στο σύμπαν του Ντον Ντρέιπερ και των «Mad Men» του.

Διαβάστε τα πάντα για τον νέο κύκλο και δείτε trailer εδώ.

Tags: mad men