Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Μ. Νάιτ Σιάμαλαν θα είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 72ου Φεστιβάλ του Βερολίνου

στα 10

To 72ο Φεστιβάλ του Βερολίνου θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 10 ως τις 20 Φεβρουαρίου 2022.

Ο Μ. Νάιτ Σιάμαλαν θα είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 72ου Φεστιβάλ του Βερολίνου

Ο Μ. Νάιτ Σιάμαλαν θα είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 72ου Φεστιβάλ του Βερολίνου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 10 ως τις 20 Φεβρουαρίου 2022.

«Είμαι ευτυχής και μας τιμά ιδιαίτερα που ο Μ. Νάιτ Σιάμαλαν δέχτηκε την πρόσκλησή μας να υπηρετήσει ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής. Καθ 'όλη τη διάρκεια της καριέρας του διαμόρφωσε ένα σύμπαν στο οποίο οι φόβοι και οι επιθυμίες στέκονται δίπλα δίπλα, όπου οι νέοι δεν είναι μόνο οι πρωταγωνιστές αλλά και η κινητήρια δύναμη για την αντιμετώπιση του τρόμου. Μέσα στην αμερικανική κινηματογραφική επιχείρηση, ο Σιάμαλα είναι μια μοναδική φιγούρα, ένας σκηνοθέτης που έχει παραμείνει πιστός στο όραμά του. Αυτή η αλήθεια στα ιδεώδη είναι επίσης αυτό που ψάχνουμε στην επιλογή μας», δήλωσε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κάρλο Τσάτριαν.

«Πάντα ένιωθα σαν ανεξάρτητος σκηνοθέτης στο σύστημα του Χόλιγουντ. Είναι ακριβώς αυτά τα πράγματα μέσα μας που είναι διαφορετικά και ανορθόδοξα που καθορίζουν τη φωνή μας. Προσπάθησα να διατηρήσω αυτά τα πράγματα στον εαυτό μου και να συμπαρασταθώ τους άλλους στην προσπάθειά τους να προστατέψουν αυτές τις πτυχές στην τέχνη τους και στον εαυτό τους. Το να μου ζητήσουν να γίνω μέλος της Μπερλινάλε είναι πολύ σημαντικό για μένα. Αντιπροσωπεύει την υψηλότερη τιμή για έναν σκηνοθέτη. Το να μπορώ να υποστηρίξω και να γιορτάσω τα καλύτερα ταλέντα του κόσμου στην αφήγηση είναι ένα δώρο που δέχτηκα με χαρά», δήλωσε ο Σιάμαλαν.