Φεστιβάλ / Βραβεία

LUX Audience Award 2021: Το βραβείο LUX γίνεται Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού και περιμένει τη ψήφο σας!

στα 10

Ευρωπαϊοι πολίτες και Ευρωβουλευτές μοιράζονται από το 2021 την επιλογή της ταινίας που θα κερδίζει το βραβείο LUX.

Flix Team
LUX Audience Award 2021: Το βραβείο LUX γίνεται Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού και περιμένει τη ψήφο σας!

Στη διαδικτυακή τελετή των 33ων Ευρωπαϊκών Βραβείων ανακοινώθηκε η τριάδα των ταινιών για το φετινό βραβείο LUX που μετονομάζεται σε LUX Audience Award 2021.

Διάσημο ως το βραβείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2007 και ως σύμβολο της αφοσίωσής του στον πολιτισμό, το βραβείο LUX ενώνεται φέτος με το πρώην βραβείο κοινού της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, γνωστό ως EFA's People Choice Award, συνεχίζοντας να χτίζει γέφυρες ανάμεσα σε διαφορετικές κουλτούρες και να δυναμώνει τους δεσμούς μεταξύ πολιτικής και πολιτών, προσκαλώντας το κοινό της Ευρώπης να ψηφίζει για την αγαπημένη του ταινία της χρονιάς.

Druk

Collective 607

corpus

Οι ταινίες που είναι υποψήφιες για φέτος για το LUX Audience Award 2021 είναι το «Ασπρο Πάτο» του Τόμας Βίντερμπεργκ από τη Δανία (που στην απονομή των Ευρωπαϊκών Βραβείων κέρδισε τέσσερα συνολικά βραβεία, ανάμεσα στα οποία και αυτό της Καλύτερης Ταινίας της χρονιάς, το «Collective» του Αλεξάντερ Νανάου από τη Ρουμανία, το ντοκιμαντέρ που βρίσκεται σε όλες τις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και κέρδισε το Βραβείο Καλύτερου Ευρωπαϊκού Ντοκιμαντέρ και το «Corpus Christi» του Γιαν Κομάσα από την Πολωνία, το πολυβραβευμένο ντεμπούτο του Γιαν Κομάσα που είδαμε και στην Ελλάδα σε διανομή Τριανόν.

Ο φετινός νικητής του Βραβείο LUX, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και των Europa Cinemas, θα επιλέγεται από κοινού από τους Ευρωπαίους πολίτες (50%) και τους ευρωβουλευτές (50%), με την τελετή απονομής να είναι προγραμματισμένη στη σύνοδο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 28 Απριλίου 2021.

Μπορείτε να ψηφίσετε εδώ μέχρι και τις 11 Απριλίου του 2021. Μετά από κλήρωση συμμετέχοντες θα κερίσουν δώρα: τη συμμετοχή τους στην τελετή της απονομής του βραβείου στις 28 Απριλίου του 2021 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο ή/και τη συμμετοχή τους στην τελετή των Ευρωπαϊκών Βραβείων του 2021 στο Βερολίνο.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του LUX Audience Award 2021.