Buzz

«Luton» και «Κισμέτ» στο Φεστιβάλ της Σόφιας

στα 10

Δυο ελληνικές ταινίες, η μία μυθοπλασίας κι η άλλη ντοκιμαντέρ, θα συστηθούν στο κοινό του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σόφιας.

Flix Team
«Luton» και «Κισμέτ» στο Φεστιβάλ της Σόφιας

Τo 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σόφιας διαρκεί φέτος από τις 6 ως τις 23 Μαρτίου: η διοργάνωση που ξεκίνησε ως θεματικό φεστιβάλ μουσικού κινηματογράφου, έχει εξελιχθεί πια σ’ ένα από τα μεγαλύτερα βαλκανικά φεστιβάλ, σημείο συνάντησης της παραγωγής και των επαγγελματιών της γειτονικής μας περιοχής. Στο φετινό Φεστιβάλ της Σόφιας θα διαγωνιστούν δυο ελληνικές ταινίες, το «Luton» του Μιχάλη Κωνσταντάτου, που θα συμμετάσχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα Βαλκανικού Κινηματογράφου και το «Κισμέτ» της Νίνας-Μαρίας Πασχαλίδου που θα προβληθεί στο Διαγωνιστικό Τμήμα Ντοκιμαντέρ.

Το «Luton» του Μιχάλη Κωνσταντάτου έχει ήδη ταξιδέψει στα διεθνή φεστιβάλ, έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν και συμμετείχε μεταξύ άλλων στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου BFI του Λονδίνου και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Στοκχόλμης, προτού προβληθεί, τον Οκτώβριο, στις ελληνικές αίθουσες.

Το «Κισμέτ» της Νίνας-Μαρίας Πασχαλίδου διερευνά την απήχηση που έχουν οι τουρκικές σαπουνόπερες στον Αραβικό κόσμο, τη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια, ανακαλύπτοντας την έντονη επίδρασή τους στις γυναίκες. Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Αμστερνταμ, θα προβληθεί σε λίγες μέρες στο 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 27 Μαρτίου από το Cinedoc.

Επισκεφθείτε το επίσημο website του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σόφιας για περισσότερες πληροφορίες