Buzz

«Lust for Life»: Οταν ο Ντέιβιντ Μπόουι συνάντησε τον Ιγκι Ποπ

στα 10

Μάλλον δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να ανακοινώσεις μια ταινία για την γνωριμία, τη συνεργασία, τη σχέση των δυο διαχρονικών μουσικών ινδαλμάτων, από το Βερολίνο, εκεί όπου οι δυο τους έζησαν και δούλεψαν στην δεκαετία του 70.

«Lust for Life»: Οταν ο Ντέιβιντ Μπόουι συνάντησε τον Ιγκι Ποπ

Και ίσως δεν υπάρχει και καλύτερο timing. Η νέα δισκογραφική δουλειά του Μπόουι, η πρώτη εδώ μία σχεδόν δεκαετία, κοιτάζει πίσω με νοσταλγία σε εκείνα ακριβώς τα χρόνια. Οταν στα τέλη της δεκαετίας του 70 μαζί με τον Ιγκι Ποπ μετακόμισαν στο Βερολίνο για να ζήσουν και να δουλέψουν, έχοντας να παρουσιάσουν ως αποτέλεσμα, ο Bowie το «Low» και ο Ποπ το «The Idiot», δύο από τους καλύτερους δίσκους στην δισκογραφία του καθενός.

Αυτή η περίοδος θα έρθει στο επίκεντρο μιας ταινίας που ετοιμάζει ο Γκάμπριελ Ρέιντζ («Death of a President»), με ένα σενάριο του Ρόμπιν Φρεντς, περισσότερο γνωστού για την κωμική σειρά του BBC «Cuckoo». Τα σενάριο αντλεί στοιχεία από δύο βιβλία, βιογραφίες των δυο μουσικών αντίστοιχα, το «Starman: David Bowie» και το «Open Up and Bleed: Iggy Pop».

Το μεγάλο ερώτημα βεβαίως είναι ποιοι θα είναι η ηθοποιοί που θα κατορθώσουν να υποδυθούν πειστικά δυο σημαντικά σύμβολα στην ιστορία της μουσικής. Κι αυτό αποτελεί ίσως και το μεγαλύτερο στοίχημα του φιλμ. Αλλά για την απάντηση θα χρειαστεί προφανώς να περιμένουμε λίγο ακόμη...