Buzz

Το «λπ» του Χρήστου Πέτρου για τη Λένα Πλάτωνος ζητάει τη βοήθειά σου για να ολοκληρωθεί

στα 10

Λίγο πριν από την πρεμιέρα του στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, το «λπ» ζητάει τη βοήθειά σου για να ολοκληρωθεί και ανταλλάσσει συλλεκτικά βινύλια, προσκλήσεις και memorabilia, μέχρι και credit executive producer!

Flix Team
Το «λπ» του Χρήστου Πέτρου για τη Λένα Πλάτωνος ζητάει τη βοήθειά σου για να ολοκληρωθεί

Το «λπ» είναι το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ για τη Λένα Πλάτωνος, που θεωρείται μία από τις πιο ιδιαίτερες μουσικούς της Ελλάδας και μία από τους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής μουσικής σε παγκόσμιο επίπεδο, χάρη στους τρεις δίσκους (Μάσκες Ηλίου, Γκάλοπ, Λεπιδόπτερα) που κυκλοφόρησε τη δεκαετία του ’80. Ο σκηνοθέτης Χρήστος Πέτρου μίλησε σε όλους εκείνους που συνεργάστηκαν μαζί της για τη δημιουργία αυτών των πρωτοποριακών δίσκων και στους νεότερους καλλιτέχνες, Ελληνες και μη, που εμπνέονται από τη δουλειά της, ενώ η ίδια η Λένα Πλάτωνος μοιράζεται τις δικές της αναμνήσεις από την εποχή εκείνη με τον δικό της, μοναδικό τρόπο.

Διαβάστε αναλυτικά: Το Flix it στη Στέγη του Δεκεμβρίου είναι αφιερωμένο εξαιρετικά στη Λένα Πλάτωνος

Για να ολοκληρωθεί το «λπ», η εταιρία παραγωγής Heretic οργανώνει crowdfunding καμπάνια στο Indiegogo, αναζητώντας πόρους που θα καλύψουν το post-production της ταινίας, καθώς και μουσικά δικαιώματα του ντοκιμαντέρ.

λπ 607

ΛΠ 607

λπ 607

Η crowdfunding καμπάνια τρέχει ως τις 20 Δεκεμβρίου 2017 στην πλατφόρμα του Indiegogo. Οι πόροι θα διατεθούν στην εξασφάλιση μέρους των μουσικών δικαιωμάτων και την ολοκλήρωση του post-production της ταινίας. Οι υποστηρικτές της καμπάνιας θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να γίνουν μέρος του σύμπαντος του «λπ». Ανάλογα με το ποσό της συνεισφοράς, θα λάβουν αντίτυπα των επανεκδόσεων των δίσκων της Λένας Πλάτωνος από την περίφημη δισκογραφική εταιρία Dark Entries Records υπογεγραμμένα από την ίδια τη Λένα Πλάτωνος, το soundtrack της ταινίας που περιλαμβάνει νέα remixes που έγιναν αποκλειστικά για την ταινία από τους Natureboy Flako, Coti K, Old Green Bros, Felizol και Larry Gus, συλλεκτικά T-Shirts της ταινίας, προσκλήσεις για την προβολή της ταινίας στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και testing copies των επανεκδόσεων (βινύλιο), επίσης υπογραμμένα από την ίδια. Και όχι μόνο αυτά. Οι υποστηρικτές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν την ταινία σε streaming (ύστερα από έναν περίπου μήνα), ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν ακόμα και credit executive παραγωγού στην ταινία.

Η καμπάνια του «λπ» θα ολοκληρωθεί δύο μέρες μετά την προβολή της ταινίας στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των προβολών του «Flix it στη Στέγη» που συνδιοργανώνουν η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το Flix.gr. Μετά την προβολή του «λπ», στη σκηνή της Στέγης θα ανέβει η ίδια η Λένα Πλάτωνος στο πιάνο σε μια σύμπραξη με τον σπουδαίο Φίλιπ Τζεκ.

O Φίλιπ Τζεκ είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση μουσικού: turntablist extraordinaire, αν θέλουμε να βάλουμε ετικέτα στη δουλειά του, χρησιμοποιεί βινύλια τα οποία λουπάρει και «κακοποιεί» ζωντανά πάνω σε χαλασμένα, και όχι μόνο, πικάπ και δημιουργεί μουσικά περιβάλλοντα που είναι δύσκολο να περιγραφούν με λέξεις. Οι συναυλίες του είναι μουσικά γεγονότα. Στο live της Στέγης, η ιδέα είναι να παίξει αποκλειστικά χρησιμοποιώντας τα τρία βινύλια που είναι το θέμα της ταινίας «λπ» (Μάσκες Ηλίου, Γκάλοπ, Λεπιδόπτερα) σε μια συνομιλία με τον ήχο της Λένας που θα παίζει στο πιάνο. Μια εμπειρία μοναδική, που θα κλείσει με το dj set του Josh Cheon (Dark Entries Records) με τη μουσική που τον κάνει περιζήτητο σ’ όλο τον πλανήτη σήμερα.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την ταινία «λπ» στην επίσημη σελίδα της στο Facebook, για την παγκόσμια πρεμιέρα του «λπ» στο επίσημο site της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και για την crowdfunding καμπάνια στην επίσημη σελίδα της ταινίας στο indiegogo.

λπ αφίσα 607