Φεστιβάλ / Βραβεία

Με τη «Χαμένη Κόρη» και την Μάγκι Τζίλενχαλ παρούσα η έναρξη του Athens Open Air Film Festival

στα 10

Μαζί της ο Πίτερ Σάρσγκαρντ και άλλοι συντελεστές της ταινίας που γυρίστηκε στις Σπέτσες, έφτασε στα Οσκαρ και βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 30 Ιουνίου.

Flix Team
Με τη «Χαμένη Κόρη» και την Μάγκι Τζίλενχαλ παρούσα η έναρξη του Athens Open Air Film Festival

Το καλοκαιρινό του κινηματογραφικό ταξίδι ξεκινά το 12ο Athens Open Air Film Festival, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022, στο Θέατρο Αττικού Αλσους, φιλοξενώντας σε πανελλήνια πρεμιέρα την υποψήφια για 3 Όσκαρ (Α’ και Β’ Γυναικείου Ρόλου, Διασκευασμένου Σεναρίου) και τιμημένη με Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ Βενετίας «Η Χαμένη Κόρη» της Μάγκι Τζίλενχαλ.

Η προβολή θα γίνει παρουσία της πολυβραβευμένης ηθοποιού, σεναριογράφου και σκηνοθέτιδος, του σπουδαίου ηθοποιού Πίτερ Σάρσγκαρντ και πολλών (και εκλεκτών) Ελλήνων συντελεστών.

Από ελληνικής πλευράς, στην ταινία εμφανίζονται οι Νίκος Πουρσανίδης, Πάνος Κορώνης, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Κωνσταντίνος Σάμαα και Σπύρος Μαραγκουδάκης.

the lost daughter

lost Η Μάγκι Τζίλενχαλ στα γυρίσματα

the lost daughter

Η Λήδα απολαμβάνει τις μοναχικές της διακοπές στις Σπέτσες, όταν αρχίζει να εμπλέκεται σταδιακά με μια νεαρή μητέρα και την κόρη της, τις οποίες πετυχαίνει καθημερινά στην ίδια παραλία. Καθώς μάνα και κόρη έχουν μια ιδιαίτερη και έντονη σχέση, η Λήδα καταβάλλεται από τις αναμνήσεις και τα μπερδεμένα συναισθήματα αγάπης, σύγχυσης και έντασης της δικής της πρώιμης μητρότητας. Μια μυστηριώδης παρόρμηση την αναγκάζει να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τις αντισυμβατικές επιλογές που έκανε ως νέα μητέρα και, κυρίως, τις συνέπειες αυτών των επιλογών.

Αυτή είναι η υπόθεση της «Χαμένης Κόρης», βασισμένη σε ένα από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα της Ιταλίδας Ελενα Φεράντε, Γυρισμένη στις Σπέτσες σηματοδοτεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Μάγκι Τζίλενχαλ και μια ακόμη υπέροχη ερμηνεία από την υποψήφια για Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου Ολίβια Κόλμαν. Μαζί της παίζουν ακόμη οι Πίτερ Σάρσγκαρντ, Εντ Χάρις και Ντακότα Τζόνσον, υποψήφια για Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου Τζέσι Μπάκλεϊ και ο Πολ Μέσκαλ.

Η «Χαμένη Κόρη» θα παίζεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 30 Ιουνίου σε διανομή της Spentzos Film.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Athens Open Air Film Festival στο επίσημο site του, στο cinemagazine.gr και το επίσημο site του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.