Industry

Το «Longlegs» γίνεται η ανεξάρτητη ταινία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις για το 2024

στα 10

Το box office της πολυσυζητημένης ταινίας τρόμου καταφέρνει να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, καταρρίπτοντας πολλαπλά ρεκόρ.

Το «Longlegs» γίνεται η ανεξάρτητη ταινία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις για το 2024

Από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του, το «Longlegs» του Οζ Πέρκινς αποτέλεσε μία από τις πιο δημοφιλείς κινηματογραφικές στιγμές της χρονιάς, με τους φαν του τρόμου, αλλά και τους κριτικούς ανά τον κόσμο να μιλούν για «μία νέα Σιωπή των Αμνών» και «την τρομακτικότερη ταινία των τελευταίων 30 ετών».

Το φιλμ πρόσφατα κατάφερε να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμια έσοδα, γεγονός που το καθιστά την πιο εμπορικά επιτυχημένη ανεξάρτητη ταινία της χρονιάς.

Με έσοδα που αγγίζουν τα 72 εκατομμύρια δολάρια στις Η.Π.Α. και τον Καναδά και συνολικά 100 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, είναι επίσης η εισπρακτικότερη ταινία του είδους με ένδειξη καταλληλότητας άνω των 17.

longlegs-2

Διαβάστε ακόμα: Ο Νίκολας Κέιτζ δεν θέλει να παίξει άλλους δολοφόνους μετά το «Longlegs»

Αναμενόμενο καθώς ήταν, το «Longlegs» αποτελεί πλέον και την πιο επιτυχημένη ταινία της Neon, ξεπερνώντας το βραβευμένο με Οσκαρ καλύτερης ταινίας «Τα Παράσιτα», το οποίο είχε αποφέρει στην εταιρία έσοδα της τάξης των 53 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακόμη, μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες προβολής του, το «Longlegs» κατάφερε να γίνει η πιο εμπορικά επιτυχημένη ανεξάρτητη ταινία τρόμου της τελευταίας δεκαετίας, ξεπερνώντας το -επίσης πολυσυζητημένο- «Μίλα Μου» και το «Παγιδευμένη Ψυχή: Κεφάλαιο 3» του 2015.

Η Black Bear εκπροσώπησε τα διεθνή δικαιώματα της ταινίας, τα οποία απέφεραν 31 εκατομμύρια δολάρια εκ των συνολικών εσόδων. Η εταιρία διένειμε το φιλμ απευθείας στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, περιοχή που αποτέλεσε τον πιο εμπορικά επιτυχημένο τόπο προβολής, με εισπράξεις 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Στον Καναδά, η αδελφή εταιρεία της Black Bear, Elevation Pictures, ανέλαβε τη διανομή, συνεισφέροντας περισσότερα από 7 εκατομμύρια δολάρια.

Στην Ελλάδα, παραδοσιακά όχι μια χώρα που αγαπά το horror, το «Longlegs» έχει κάνει τη δική του επιτυχία με (μέχρι σήμερα) περισσότερα από 60.000 εισιτήρια.

longlegs-3

Το επόμενο πρότζεκτ του Πέρκινς πρόκειται για μία διασκευή του βιβλίου του Στίβεν Κινγκ, «The Monkey», η παραγωγή του οποίου θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο πλευρό της Neon, της C2 και της Black Bear. Το νέο εγχείρημα του δημιουργού, με πρωταγωνιστή τον Τέο Τζέιμς, αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο Φεβρουάριο. Οι Μπράιαν Κάβανα-Τζόουνς από την Range και Κρις Φέργισον της Oddfellows θα συμμετέχουν στην παραγωγή μαζί με τους Τζέιμς Γουάν και Ντέιβ Κάπλαν της C2.

Η Neon θα κυκλοφορήσει επίσης το «Keeper» του Πέρκινς, με πρωταγωνιστές την Τατιάνα Μασλάνι και τον Ρόσιφ Σάδερλαντ.