Φεστιβάλ / Βραβεία

Το νέο αίμα του 69ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο στον υπολογιστή σας

στα 10

To Flix συνεχίζει τη συνεργασία του με το Festival Scope, φέρνοντας τα νέα ταλέντα του 69ου Φεστιβάλ του Λοκάρνο στο σπίτι σας.

Flix Team
Το νέο αίμα του 69ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο στον υπολογιστή σας

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη συνεργασία του με το Festival Scope, το Flix φέρνει το Λοκάρνο στο σπίτι σας και παρουσιάζει οκτώ από τα κινηματογραφικά ντεμπούτα του διαγωνιστικού τμήματος Filmmakers of the Present, προσφέροντας στους αναγνώστες του δωρεάν εισιτήρια και πρόσβαση για τις συλλεκτικές προβολές που ξεκινούν στις 5 Αυγούστου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 21 Αυγούστου.

Κάθε ταινία από τις παρακάτω θα κάνει την πρεμίερα της online μετά από την πρεμιέρα της στο Λοκάρνο, με 400 θέσεις εξασφαλισμένες για τους τυχερούς που θα μπουν από σήμερα στο Festival Scope και θα διαλέξουν την ταινία που θέλουν να δουν.

Οσοι δουν τις οκτώ ταινίες του προγράμματος του 69ου Φεστιβάλ του Λοκάρνο θα ψηφίσουν για το βραβείο Cinelab, χορηγία του Cinelab Bucharest υπηρεσιών post-production αξίας 22.00 ευρώ για την ταινία που θα κερδίσει.

Festival Scope Locarno

Επειδή οι προβολές θα γίνουν πολύ γρήγορα sold - οut το Flix εξασφάλισε θέσεις αποκλειστικά για τους αναγνώστες του. Μπείτε σε αυτή την ειδική φόρμα, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και επιλέξτε την ταινία που θέλετε να παρακολουθήσετε και οι νικητές θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 8 Αυγούστου. Ο κάθε νικητής θα εξασφαλίσει τη θέαση μιας ταινία για το διάστημα που της αντιστοιχεί μέσα από το Festival Scope.

Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την κάθε μία από τις οκτώ ταινίες που προσφέρει το Festival Scope και πατήστε πάνω στον τίτλο της για να κλείσετε το εισιτήριό σας:

Donald Cried 607

Donald Cried του Κρις Αβεντίσιαν - Από τις 5 μέχρι τις 21 Αυγούστου

Ο Πίτερ Λατάνγκ άφησε το Ρόουντ Αϊλαντ για να επανεφεύρει τον εαυτό του ως έναν αδίσακτο παίχτη της Wall Street. Δεκαπέντε χρόνια μετά, όταν αναγκάζεται να επιστρέψει σπίτι για την κηδεία της γιαγιάς του, χάνει στη διαδρομή το πορτοφόλι του. Χαμένος από χέρι, απευθύνεται για βοήθεια στο μόνο άνθρωπο που μπορεί να σκεφτεί: το γειτονά του και παιδικό του φίλο, Ντόναλντ, ο οποίος δεν έχει αλλάξει καθόλου. Ο,τι ξεκινάει σαν μια απλή χείρα βοηθείας γίνεται γρήγορα ένα τριπάκι στο παρελθόν.

Daydreams 607

Daydreams της Καρολίν Ντερουάς

Ο Αξελ είναι φωτογράφος, η Καμίλ συγγραφέας. Συναντιούνται όταν κερδίζουν και οι δύο μια υποτροφία στη Villa Medici στη Ρώμη. Η Καμίλ συνοδεύεται από τον συζυγό της Μαρκ Λαντρέ, έναν αναγνωρισμένο συγγραφέα. Η Καμίλ όμως θα νιώσει έλξη για τον Αξελ, όταν ο γάμος της θα δοκιμαστεί από τον ανταγωνισμό. Ποιος είναι όμως ο Αξελ; Ενας αφοσιωμένος, ασυμβίβαστος καλλιτέχνης που ταυτίζεται με το έργο της; Ή το φάντασμα της βίλας; Ο χρόνος που θα περάσουν στη Villa Medici, με τα σώματα και το μυαλό ελεύθερα, δεν θα βρει κανέναν ίδιο.

This Time Tomorrow 607

This Time Tomorrow της Λίνα Ροντρίγκεζ - Από 6 μέχρι 21 Αυγούστου

Η 17 χρονη Αδελαΐδα ζει στην Μπογκοτά της Κολομβίας με τους γονείς της, Λένα, διοργανώτρια events και τον Φρανσίσκο, γλύπτη και καθηγητή καλλιτεχνικών. Μαζί ζουν μια φυσιολογική, άνετη ζωή με τα πάνω και τα κάτω της. Οι πρώτες ρωγμές όμως θα φανούν όταν ο Φρανσίσκο θα φανεί ότι δεν ασχολείται με τις δουλειές του σπιτιού και τα πατρικά του καθήκοντα, ρίχνοντας όλο το βάρος στη Λένα. Στο απόγειο της εφηβείας και με κρίση ταυτότητας, η Αδελαΐδα έρχεται συχνά σε σύγκρουση με τη μητέρα της. Μέχρι που μια τραγωδία θα φέρει την οικογένεια αντιμέτωπη με την πιο δύσκολη στιγμή της και την αβεβαιότητα που φέρνει το μέλλον.

Pescatori di Corpi 607

Fishing Bodies του Μισέλ Πενετά - Από τις 6 μέχρι τις 21 Αυγούστου

To Alba Angela ταξιδεύει έξω από τη Σικελία όταν ο Σαλβούτσιο, ο καπετάνιος, δίνει εντολή στο πλήρωμα να σβήσουν τα φώτα και να σταματήσουν τη μηχανή, αφού η περιπολία πλησιάζει αναζητώντας παράνομους μετανάστες. Στο λιμάνι της Κατάνια, ο Αχμέντ φαντάζεται τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να δραπετεύσει από το εγκατελελειμμένο πλοίο στο οποίο ζει εδώ και πέντε χρόνια. Τα βράδια παρακολουθεί ένα φορτηγό πλοίο που ξεφορτώνει προϊόντα που διακινούνται ελεύθερα μέσα στην Ευρώπη. Το ξημέρωμα, το Alba Angela φτάνει στο λιμάνι της Κατάνια και αγκυροβολεί δίπλα στον Αχμέντ. Σε αυτή την πόλη της Σικελίας, οι παράνομοι ψαράδες και οι παράνομοι μετανάστες ζουν ο ένας δίπλα στον άλλον, χωρίς να γνωρίζει ο ένας την ύπαρξη του άλλου.

Still Life 607

Still Life της Μαούντ Αλπί - Από τις 7 μέχρι τις 21 Αυγούστου

Τα ζώα φτάνουν τη νύχτα. Το νιώθουν. του αντιστέκονται. Πριν την αυγή, ένας νεαρός άντρας τα οδηγεί στο θάνατο, ενώ ο σκύλος του ανακαλύπτει έναν τρομακτικό κόσμο που φαίνεται πως δεν θα σταματήσει ποτέ.

Withered Green 607

Whithered Green του Μοχάμεντ Χαμάντ - Από τις 8 μέχρι τις 21 Αυγούστου

Μετά το θάνατο των γονιών της, η Ιμάν, μια παραδοσιακή και συντηρητική νεαρή γυναίκα, αναλαμβάνει τη φροντίδα της μικρότερης αδερφής της, Νόχα. Οταν όμως κάνουν πρόταση γάμου στη δεύτερη, η Ιμάν πρέπει να ζητήσει από τους θείους της να συναντήσουν το γαμπρό, αφού τα έθιμα στην Αραβία επιβάλλουν την παρουσία ενός άντρα από την πλευρά της νύφης για να γίνει η γαμήλια συμφωνία. Η Ιμάν θα αποφασίσει να παραβεί την παράδοση.

The Future Perfect 607

The Future Perfect της Νέλε Γουόχλατζ - Από τις 11 μέχρι τις 22 Αυγούστου

Η Ξιαομπίν είναι 17 ετών και δεν μιλά λέξη ισπανικά όταν φτάνει στην Αργεντινή. Λίγες μέρες μετά, έχει ήδη νέο όνομα, Μπεατρίζ και μια δουλειά σε ένα κινέζικο σούπερ μάρκετ. Με τα χρήματα που κερδίζει γράφεται σε ένα σχολείο για να μάθει τη γλώσσα και λίγες μέρες μετά γνωρίζει έναν Ινδό, πελάτη του σούπερ μάρκετ με τον οποίο δεν μπορεί να συνεννοηθεί καθόλου. Η σχέση τους όμως προχωράει και τώρα η Ξιοαμπίν αναρωτιέται τι θα συμβεί αν οι γονείς της μάθουν για τον άνδρα που αγαπάει. Στο μυαλό της το μέλλον είναι σαν ένα σενάριο που γράφεται καθώς το ζει...

Dark Skull 607

Dark Skull του Κίρο Ρούσο - Από τις 10 μέχρι τις 21 Αυγούστου

Ο πατέρας του Ελντερ Μαμάνι πέθανε. Ο ίδιος όμως δεν δείχνει να νοιάζεται, παρόλο που δεν έχει κανέναν για να τον προσέξει. Μετακομίζει μαζί με τη γιαγιά του στα προάστια της πόλης Χουανούνι, όπου ο Φρανσίσκο, ο νονός του του βρίσκει δουλειά στο ανθρακωρυχείο. Δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για τον Ελντερ, που νοιάζεται μόνο για να «φτιάχνεται» και να εξερευνά τα σκοτεινά σοκάκια τη νύχτα, για να μπλέξει. Σύντομα, όμως, θα ανακαλύψει ένα μυστικό που μπλέκει τον Φρανσίσκο στην υπόθεση του θανάτου του πατέρα του...

Il Nido 607

Il Nido της Κλαούντια Ρέινικε - Από τις 10 μέχρι τις 21 Αυγούστου

Η Κόρα, μια 19χρονη κοπέλα έχει επιστρέφει στο πατρικό της. Εκεί βοηθάει τον πατέρα της, Μισέλ, δήμαρχο της πόλης, να οργανώσει τον εορτασμό της Γιορτής της Παρθένας του Μπούκο, μια από τις ατραξιόν της χρονιάς που προσελκύει πολλούς καθολικούς προσκυνητές και τουρίστες. Αλλά ο ερχομός του μυστηριώδη Σαβέριο θα αναστατώσει το «ιερό» μέρος, βγάζοντας στην επιφάνεια ένα έγκλημα που έγινε 40 χρόνια πριν...

Διαβάστε περισσότερα για το 69ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο: