Buzz

Το «Listen up Philip», μοιάζει με την καλύτερη ταινία που (δεν) γύρισε ο Γούντι Αλεν εδώ και χρόνια!

στα 10

«Εχεις πάρει ποτέ μια απόφαση που εκείνη την στιγμή να έμοιαζε σωστή, αλλά σύντομα να αποκαλύφθηκε πως ήταν κενή νοήματος;» Αυτά κι άλλα ερωτήματα απασχολούν τον Τζέισον Σουόρτσμαν στην βραβευμένη στο Λοκάρνο ταινία του Αλεξ Ρος Πέρι.

Το «Listen up Philip», μοιάζει με την καλύτερη ταινία που (δεν) γύρισε ο Γούντι Αλεν εδώ και χρόνια!

Η τρίτη μεγάλου μήκους του σκηνοθέτη του (άξιου να ανακαλυφθεί) «The Color Wheel», Αλεξ Ρος Πέρι, έκανε την πρεμιέρα της στο περασμένο φεστιβάλ του Sundance κερδίζοντας θερμή υποδοχή και διθυραμβικές κριτικές που μιλούσαν για μια από τις καλύτερες αμερικάνικες ταινίες της χρονιάς. Μερικούς μήνες αργότερα στην ευρωπαϊκή της πρώτη προβολή στο φεστιβάλ του Λοκάρνο, η ταινία ενθουσίασε εξίσου και κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής.

Στην «Listen Up Philip», πρωταγωνιστεί ο Τζέισον Σουόρτσμαν στον ρόλο ενός συγγραφέα που έχει μόλις εκδώσει ένα πολύ πετυχημένο βιβλίο και που μπορείς να τον περιγράψεις με πολλές λέξεις, αλλά πιθανότατα καμία από αυτές δεν θα είναι κατά πάσα πιθανότητα, «αξιαγάπητος».

Οταν ο ινδαλμά του, ένας μεγαλύτερος πιο πετυχημενος συγγραφέας που υποδύεται ο Τζόναθαν Πράις θα τον καλέσει στο εξοχικό του για να δουλέψει δίπλα του, ο Φίλιπ δεν θα έχει κανέναν δισταγμό να εγκαταλείψει την φίλη του (Ελίζμαπεθ Μος) προκείμενου να κυνηγήσει την φιλοδοξία του.

listen up phillip 607

Με γοητευτικούς διάλογους που λάμπουν ήδη από το τρέιλερ με ένα σπουδαίο καστ και έναν τόνο που θυμίζει την πιο πνευματώδη περίοδο του Γούντι Αλεν (έως γραμματοσειράς) το φιλμ του Πέρι μοιάζει αναμφίβολα με μια ελκυστική απόλαυση για θεατές με εκλεπτυσμένο χιούμορ.

Το φιλμ (στο οποίο αξίζει να σημειωθεί πως συναντάμε τον Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο ανάμεσα στους παραγωγούς), ετοιμάζεται για την έξοδο της στις αμερικάνικες αίθουσες τον Οκτώβριο κι ελπίζουμε σύντομα και στις ελληνικές.

listen up phillip 607

Μέχρι τότε, δείτε το τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε, ένα teaser καθώς και δύο κλιπ από την ταινία.