Buzz

Λίγα... plus ακόμη για το «Plus One» του Ντένη Ηλιάδη!

στα 10

Ετοιμο για την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ SXSW, το «Plus One» του Ντένη Ηλιάδη προσφέρει μια ακόμη εικόνα και μερικές πληροφορίες σε μια πορεία προς το πιο «αποκαλυπτικό» πάρτι που ζήσατε ποτέ...

Flix Team
Λίγα... plus ακόμη για το «Plus One» του Ντένη Ηλιάδη!

Αύριο, 8 Μαρτίου ξεκινάει στο Οστιν του Τέξας το πιο συναρπαστικό φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου, το SXSW και ανάμεσα στους τίτλους του συναντάμε το «Plus One» του Ντένη Ηλιάδη, τη δεύτερη σε αμερικάνικο έδαφος ταινία του μετά το επιτυχημένο ριμέικ του «Last House on the Left» που τον έστειλε στο top-5 του αμερικανικού box-office τέσσερα χρόνια πριν...

Σε όσα γνωρίζουμε ήδη για το «Plus One» που αναμένεται ως μια από τις πιο «μεταμεσονύκτιες» προβολές του Φεστιβάλ, έρχεται να προστεθεί μια ακόμη φωτογραφία και μερικά ακόμη στοιχεία για τη δημιουργία και την πλοκή της ταινίας όπως τα αποκάλυψε ο ίδιος ο Ντένης Ηλιάδης σε συνέντευξή του στο IndieWire.

Στο «Plus One» παρακολουθούμε τρεις φίλους από το κολέγιο που πηγαίνουν σε ένα καλοκαιρινό πάρτι, μέχρι τη στιγμή που ένα υπερφυσικό φαινόμενο θα τους «δώσει μια δεύτερη ευκαιρία ή θα τους αλλάξει για πάντα», περιγράφει ο Ηλιάδης.

«Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ γιατί είναι υψηλών απαιτήσεων την ίδια στιγμή που τα ρίσκα που παίρνει είναι τεράστια. Χρησιμοποιεί οικεία στοιχεία - τις ταινίες με τα τρελά κολεγιακά πάρτι, τα υπερφυσικά φαινόμενα, τους εφήβους που βρίσκονται σε κίνδυνο - και τα πηγαίνει σε τελείως αναπάντεχες κατευθύνσεις.»

Περιγράφοντας το «Plus One», ο Ντένης Ηλιάδης ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται για μια ταινία τρόμου: «Δεν είναι μια ταινία τρόμου, αν και έχει στοιχεία του είδους. Υπάρχει και κωμωδία. Και μια πολύ πειραγμένη ερωτική ιστορία. Μοιράζεται όλα τα δυνατά στοιχεία του τρόμου που έχουν όλες οι ταινίες μου: μόλις ξεκινούν να γίνονται πράγματα, δεν υπάρχει χρόνος για καμία στάση. Οι χαρακτήρες θα φτάσουν στα ακρότατα και πιο ενδιαφέροντα όρια.»

2

Οσο για τις επιρροές του «Plus One», ο Ηλιάδης αναφέρει πως μαζί με τον «απίστευτα ταλαντούχο διευθυντή φωτογραφίας» του, τον Μιχάι Μαλαμέρ Τζούνιορ (υπεύθυνο για την απαστράπτουσα εικόνα του «Τhe Master» του Πολ Τόμας Αντερσον), παρακολούθησαν πολλά teenage films, όλον τον Τζον Χιους, το «Superbad», το «Can't Hardly Wait» το «Project X», το «Chronicle» και άλλα. «Για τις πιο σκοτεινές πλευρές της ιστορίας, δεν υπήρχαν συγκεκριμένες αναφορές και εμπνεύσεις. Αυτές τις είχαμε μάλλον ήδη μέσα μας.»

Ο Ντένης Ηλιάδης μίλησε επίσης για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε στη δημιουργία της ταινίας: «Νομίζω πως η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν καθαρά τεχνική. Χρειαζόμασταν ειδικά εφέ που η τεχνολογία είχε κάνει μόλις πρόσφατα δυνατό να συμβούν και επίσης χρειάστηκε να τα εξελίξουμε με τρόπους που δεν έχουμε δει ακόμη. Οταν δείτε την ταινία θα καταλάβετε τι εννοώ... Πρέπει να ευχαριστήσω δύο απίστευτες εταιρίες ειδικών εφέ, τη Lola kαι την Hydraulx, από τα βάθη της καρδιάς μου που δέχθηκαν να συνοδέψουν την ταινία ως συμπαραγωγοί, αγκαλιάζοντας την πρόκληση και κάνοντας απίστευτη δουλειά. Χωρίς αυτές η ταινία δεν θα υπήρχε.»

Οι πρώτες δοκιμαστικές προβολές της ταινίας, ο Ηλιάδης αποκάλυψε πως «θα υπάρχουν ΠΟΛΛΑ για να συζητήσεις στο τέλος της ταινίας», ενώ σε ερώτηση για τα επόμενα σχέδια του δήλωσε πως έχει ήδη δύο στουντιακά πρότζεκτς σε ανάπτυξη. «Και ένα στην Ευρώπη. Για να κρατάω τα πράγματα σε ισορροπία.»

Αν πούμε ότι δεν ανυπομονούμε, θα ήμασταν ψεύτες...

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «Plus One» εδώ.