Buzz

Λένα Ντάναμ Un-Photoshopped ή πόσο «φτηνή» είναι τελικά η δημοσιότητα

στα 10

Σκάνδαλο έχει προκύψει από τις αρετουσάριστες φωτογραφίες της Λένα Ντάναμ από τη φωτογράφησή της για τη Vogue, οι οποίες εξασφαλίστηκαν από το site Jejebel έναντι 10.000 δολαρίων.

Λένα Ντάναμ Un-Photoshopped ή πόσο «φτηνή» είναι τελικά η δημοσιότητα

Ολα ξεκίνησαν όταν η διεύθυνση του Jejebel, ενός ειδησεογραφικού φεμινιστικού κατά πως υποστηριζει το ίδιο site, ζήτησε έναντι 10.000 δολαρίων τις αρετουσάριστες φωτογραφίες από την φωτογράφηση που έκανε η Ανι Λίμποβιτς για το θέμα του εξωφύλλου της Vogue με «μοντέλο» τη Λένα Ντάναμ του «Girls».

Μέσα σε λίγη ώρα, οι φωτογραφίες βρέθηκαν στα χέρια του Jejebel, αποδεικνύοντας πως φυσικά και έχει πέσει photoshop στις πόζες της Ντάναμ, αν και όχι σε επίπεδα σαν αυτά που έχουμε δει στο παρελθόν, παραμορφώνοντας ολοκληρωτικά το τελικό αποτέλεσμα.

Σε δήλωσή της η Ντάναμ απάντησε στο θόρυβο που ξεκίνησε με τη δημοσιέυση των φωτογραφιών της:

«Ξέρω ότι ένιωσα πως η Vogue με υποστηρίζει και ήθελε να μπω στο εξώφυλλό της. Δεν ένιωσα να τρομοκρατούμαι σε σχέση με το οτιδήποτε. Ενιωσα χαρούμε γιατί με έντυσαν και με μου έδωσαν ένα στυλ που αντιπροσωπεύει πραγματικά αυτό που είμαι. Και ένιωσα τυχερή που όλοι οι υπεύθυνοι κατανόησαν την προσωπικότητά και την δημιουργικότητά μου και ποια είμαι. Δεν παρακολούθησα όλες τις αντιδράσεις αλλά ξέρω πως κάποιοι είναι πολύ θυμωμένοι για το εξώφυλλο και αυτό με μπερδεύει λίγο. Δεν καταλαβαίνω το γιατί. Είτε χρησιμοποιηθήκε photoshop είτε όχι, δεν καταλαβαίνω γιατί μπορεί να είναι κακό να έχεις στο εξώφυλλο κάτι διαφορετικό από το τυπικό Vogue κορίτσι.»

Το εν λόγω site (που ξόδεψε χρόνο και κόπο για να αναλύσει όλες τις διαφορές ανάμεσα στις πρωτότυπες και τις φωτογραφίες που τελικά δημοσιεύτηκαν στη Vogue) υποστηρίζει πως ο σκοπός του δεν ήταν να «ντροπιάσει» την Ντάναμ, αλλά να καταδείξει πως η Vogue αλλάζει τις εικόνες μιας γυναίκας που έχει δηλώσει δημόσια πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με την εμφάνισή της.

Με tweet της η Ντάναμ απόρησε ξανά με την όλη ιστορία, θεωρώντας της χάσιμο χρόνου και χρημάτων, γράφοντας:«10 χιλιάδες δολάρια. Δώστε τα καλύτερα για φιλανθρωπικούς σκοπούς και κρατήστε και κάτι για μια συνδρομή στο HBO.»

Δείτε παρακάτω μερικά από τα παραδείγματα του photoshop της φωτογράφησης και βρείτε εδώ περισσότερα:

2

2

2

2

2

Διαβάστε ακόμη: