Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Τοπίο στην Ομίχλη» ταξιδεύει από το Ιράν... μέχρι το Φεστιβάλ Ολυμπίας

στα 10

Το «Τοπίο στην Ομίχλη» ταξιδεύει στον Πύργο, δια χειρός -κυριολεκτικά- ενός Ιρανού κινηματογραφιστή.

Το «Τοπίο στην Ομίχλη» ταξιδεύει από το Ιράν... μέχρι το Φεστιβάλ Ολυμπίας

Ο Ιρανός σκηνοθέτης Αλί Γκαβιτάν, όπως αρκετοί συμπατριώτες του καλλιτέχνες, θαυμάζει το έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου, το οποίο άλλωστε ομολογεί πως έχει δει εξ ολοκλήρου. Αποφάσισε λοιπόν να πάρει μια χαρακτηριστική εικόνα από το «Τοπίο στην Ομίχλη», την πιο αντιπροσωπευτική ταινία του αείμνηστου δημιουργού πάνω στον ανήλικο ψυχισμό, και να τη μεταφέρει σε ζωγραφικό σχέδιο σε έναν τεράστιο καμβά. Προκειμένου να τον δωρίσει, αφού τον κουβάλησε από το Ιράν, στους διοργανωτές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, όπου συμμετέχει στο διαγωνιστικό πρόγραμμα ταινιών μυθοπλασίας μεγάλου μήκους με το φιλμ «Λευκή Γέφυρα».

Olympia

Ο 53χρονος σκηνοθέτης παρέδωσε απρόσμενα το συγκινητικό του δώρο χθες, στους χώρους του Συνεδριακού Κέντρου του Πύργου, στον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Δημήτρη Σπύρου. Θέλησε, όπως είπε, να ανταποδώσει κάτι στη διοργάνωση που τόσο τον γοήτευσε στις δύο προηγούμενες συμμετοχές του, με τις ταινίες «Το Πέταγμα των Χαρταετών» το 2012 και «Ο Γαλάζιος Ουρανός της Μητέρας μου» το 2015.

White Bridge

Το έργο θα είναι τις επόμενες μέρες στην πλήρη διάθεση των παιδιών που συμμετέχουν στο φεστιβάλ, τα οποία, αξιοποιώντας την φαντασία και το ταλέντο τους, θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν χρώμα στο σχέδιο και να το ολοκληρώσουν.

 Oσο για την ταινία με την οποία διαγωνίζεται φέτος ο Αλί Γκαβιτάν στην κινηματογραφική γιορτή της Δυτικής Πελοποννήσου, τη «Λευκή Γέφυρα», έχει ως ηρωίδα την Μπαχαρέ, ένα κορίτσι που μένει ανάπηρο σε ατύχημα λίγους μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αλλά αρνείται πεισματικά να μετατεθεί σε ειδικό σχολείο όπως ορίζουν οι νόμοι. Η προβολή της θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 18.00 στον «Απόλλωνα», την κεντρική αίθουσα διεξαγωγής των προβολών του διαγωνιστικού προγράμματος στον Πύργο.



Διαβάστε ακόμη: 20ο Φεστιβάλ Ολυμπίας: Eνας... Πύργος από προβολές στη γιορτή των αυριανών κινηματογραφιστών