Buzz

«Λάμπουν στο Σκοτάδι» και στα Χανιά

στα 10

Για μια και μόνο προβολή, σήμερα Δευτέρα 20 Μαΐου το βραβευμένο «Λάμπουν στο Σκοτάδι» του Παναγιώτη Ευαγγελίδη προβάλλεται στα Χανιά, παρουσία του δημιουργού του.

Flix Team
«Λάμπουν στο Σκοτάδι» και στα Χανιά

Μετά την προβολή του στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, όπου και απέσπασε το βραβείο της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI), τις προβολές του στην Αθήνα και το ταξίδι του στο Τελ Αβίβ ως επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ DocAviv, το «Λάμπουν στο Σκοτάδι» του Παναγιώτη Ευαγγελίδη ταξιδεύει μέχρι τα Χανιά για μια και μόνο προβολή, σήμερα Δευτέρα 20 Μαΐου στο Θέατρο Κυδωνία στις 21.00.

2

Ενα σπίτι με μια αλλόκοτη, ερειπωμένη μεγαλοπρέπεια, όπου δυο μεσήλικες, γκέι άντρες μεταφέρουν τις υπό διάλυση ζωές τους στο κέντρο της υπό ανοικοδόμηση Νέας Ορλεάνης.

Αυτή είναι η υπόθεση του τρίτου ντοκιμαντέρ τού συγγραφέα, μεταφραστή και σεναριογράφου Παναγιώτη Ευαγγελίδη, μετά τα «Τσιπ και Οβι» του 2008 και «Η Ζωή και ο Θάνατος του Σέλσο Τζιούνορ» του 2010, και σίγουρα ένα από τα καλύτερα της χρονιάς, το οποίο λειτουργεί στο θεατή όπως η σταγόνα που εξελίσσεται σε πλημμύρα, μέσα από το διεισδυτικό, ανθρώπινο αλλά και γεμάτο χιούμορ βλέμμα του δημιουργού του.


Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Λάμπουν στο Σκοτάδι».