Φεστιβάλ / Βραβεία

17ο LAGFF: Με «Black Stone» και Τζορτζ Πελεκάνος ξεκινά το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες

στα 10

Από τις 3 ως τις 11 Ιουνίου, το ελληνικό σινεμά πάει Καλιφόρνια.

17ο LAGFF: Με «Black Stone» και Τζορτζ Πελεκάνος ξεκινά το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες

Ανανεωμένο και διευρυμένο επανέρχεται και φέτος, για 17η συνεχή χρονιά, το LAGFF, το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες.

Μεγαλύτερο σε διάρκεια, ώστε να απλώνεται σε δύο Σαββατοκύριακα, από τις 3 ως και τις 11 Ιουνίου, το LAGFF 2023 περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του κινηματογραφικές προβολές, το πρόγραμμα Discovery Days για πρότζεκτ σε ανάπτυξη ή εξέλιξη, ένα λαμπερό πάρτι, βόλτες στο κόκκινο χαλί, εργαστήρια, ανοιχτές συζητήσεις, πρόγραμμα με LGBTQ+ ενδιαφέρον, ένα σημαντικό μάστερκλας, για πρώτη φορά μια σπουδαστική υποτροφία και 28 online προβολές, μαζί και δυο προγράμματα ταινιών animation.

lagff 2023

Στο επίσημο website του LAGFF μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των ταινιών, πολλές από τις οποίες έχουν κάνει ήδη επιτυχημένη πρεμιέρα σε διεθνή Φεστιβάλ και στις ελληνικές αίθουσες, αλλά και να επιλέξετε τι θα δείτε στην οθόνη του σπιτιού σας.

Για όσους, τυχερούς, βρίσκονται στο Λος Αντζελες, σήμερα, 4 Ιουνίου, ο διακεκριμένος συγγραφέας, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός ελληνικής καταγωγής, Τζορτζ Πελεκάνος, θα δώσει ένα masterclass στο Los Angeles City College.

Η επίσημη έναρξη του 17ου LAGFF έγινε το βράδυ του Σαββάτου, 3 Ιουνίου, με το «Black Stone» του Σπύρου Ιακωβίδη που αυτή την Πέμπτη, 8 Ιουνίου, κάνει πρεμιέρα και στις ελληνικές αίθουσες.

Βρείτε όσα πρέπει να ξέρετε για το LAGFF στο website του Φεστιβάλ.