Buzz

«La Bande des Jotas»: Η χαμένη βαλίτσα της Μαρζάν Σατραπί

στα 10

Κάνοντας ένα βήμα πιο μακριά από τον κόσμο των κόμικ της, η συγγραφέας και σκηνοθέτης του «Persepolis» και του «Κοτόπουλο με Δαμάσκηνα», παρουσιάζει την καινούρια της ταινία.

«La Bande des Jotas»: Η χαμένη βαλίτσα της Μαρζάν Σατραπί

Αυτή τη φορά σκηνοθετεί μόνη της (χωρίς τον Βενσάν Παρονό) και συν τοις άλλοις πρωταγωνιστεί κι όλας. To «La Bande des Jotas» θα κάνει την πρεμιέρα του σε λίγες μέρες εκτός συναγωνισμού στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Ρώμης έχοντας γυριστεί σχεδόν στα σιωπηλά από την Ιρανικής καταγωγής σκηνοθέτη.

Αυτή τη φορά αφήνει στην άκρη την πολιτική της άποψη, τις μελαγχολικές αναμνήσεις από την πατρίδα της για να κάνει «μια ταινία της Μαρζάν Σατραπί, αλλά διαφορετική», μια ξεκαρδιστική κωμωδία του παραλόγου. Μια ιστορία που ξεκινά με ένα μπέρδεμα μιας βαλίτσας στο αεροδρόμιο και οδηγείται σε μια εντελώς εξωφρενική διαδρομή στην Ισπανική επαρχία. Δυο παίχτες του μπάντμιντον φτάνουν στη χώρα για να συμμετάσχουν σε ένα πρωτάθλημα του (χμ... ας το πούμε) σπορ, στην ίδια πτήση με μια μυστηριώδη, αδίστακτη γυναίκα που έρχεται για να τακτοποιήσει τους λογαριασμούς της με την Ισπανική Μαφία.

Μόνο που φτάνοντας ο καθένας στο ξενοδοχείο του, θα ανακαλύψουν ότι έχουν μπλέξει τις βαλίτσες τους κι όταν συναντηθούν για να τις ανταλλάξουν, οι ζωές τους θα αλλάξουν για πάντα. Οι δυο άντρες θα γίνουν συνεργάτες και συνοδοιπόροι της και μαζί θα αποφασίσουν να γίνουν οι καλύτεροι πληρωμένοι δολοφόνοι που γνώρισε ποτέ το ισπανικό έγκλημα. Ή μήπως όχι;

Δίπλα στην Σατραπί πρωταγωνιστούν οι Ματίας Ρίπα, Στεφάν Ρος, Αλί Μαφακερί και Μαρία ντε Μεντέιρος, αλλά και... ζώα και guest stars (όπως ο Ιησούς), ενώ η ίδια περιγράφει το φιλμ σαν μια «ψυχό-μεσσιανική-new-age κωμωδία παραλογισμού ανάμεσα σε φίλους» και σαν ένα φόρο τιμής στις αμερικάνικες Ζ movies της δεκαετίας του 50 και του 60.

Διαβάστε περισσότερα για την Μαρζάν Σατραπί εδώ.

Δείτε το τρέιλερ στα γαλλικά


ή στα αγγλικά