Buzz

Ξεκινάει το τηλεοπτικό «S.H.I.E.L.D.» του Τζος Γουίντον

στα 10

Εδωσε το πράσινο φως για τον πιλότο του «S.H.I.E.L.D.» το αμερικανικό κανάλι ABC, με τον Τζος Γουίντον να υπογράφει σενάριο και σκηνοθεσία.

Ξεκινάει το τηλεοπτικό «S.H.I.E.L.D.» του Τζος Γουίντον

Θεμελιώνοντας τη συνεργασία του με το θησαυροφυλάκιο που λέγεται Marvel, το ABC ανέθεσε τον πιλότο για τη live action σειρά «S.H.I.E.L.D.», με αντικείμενο τη μυστική οργάνωση για τη διαφύλαξη της ειρήνης στον κόσμο. Φυσικά, μετά τον θρίαμβο των «Avengers» στο σινεμά, σκηνοθέτης και σεναριογράφος δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Τζος Γουίντον. Μαζί του, στο σενάριο, και ο αδελφός του, Τζεντ Γουίντον και η γυναίκα του, Μορίσα Τανκάροεν, που είχαν, άλλωστε, προσφέρει την uncredited υποστήριξή τους και στους «Εκδικητές».

Η παραγωγή του πιλότου για το ABC θα ξεκινήσει άμεσα, παράλληλα με την προετοιμασία για το «The Avengers 2» που, επίσης, θα υπογράψει ο Τζος Γουίντον.

Το «S.H.I.E.L.D.» θα παρακολουθεί τη δραστηριότητα της μυστικής στρατιωτικής οργάνωσης που προασπίζεται την παγκόσμια ειρήνη ενάντια σε υπεράνθρωπες απειλές. Στους «Εκδικητές» του Τζος Γουίντον, ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον υποδύθηκε τον Νικ Φιούρι, επικεφαλής της οργάνωσης, ο οποίος χρησιμοποίησε την ομάδα των Εκδικητών ενάντια στον Λόκι, τον αδελφό του Θορ.

Το «S.H.I.E.L.D.» αποτελεί την επιστροφή του Τζος Γουίντον στην τηλεόραση, μετά το «Dollhouse» του 2009, το δοξασμένο «Buffy, The Vampire Slayer» και, φυσικά, το βραχύβιο «Firefly» που κλείνει φέτος επετειακά τα 10 χρόνια από την περίοδο της προβολής του.