Buzz

Τζος Γουίντον: «Σήμερα βλέπουμε τον καπιταλισμό να αυτοκαταστρέφεται!»

στα 10

Η χθεσινή μέρα στην Comic-Con του Σαν Ντιέγκο θα μπορούσε να ανακηρυχθεί σε «επίσημη ημέρα Τζος Γουίντον», μια και ο πολυσχιδής δημιουργός μίλησε για όλους και για όλα, από τον Iron Man μέχρι την αμερικανική αριστερά.

Τζος Γουίντον: «Σήμερα βλέπουμε τον καπιταλισμό να αυτοκαταστρέφεται!»
Τζος Γουίντον και Νέιθαν Φίλιον από την επετειακή συνάντηση του Firefly στην Comic-Con 2012

Ωστόσο περισσότερο απ’ όλα, ο Γουίντον βρέθηκε χθες στην Comic-Con για το επετειακό πάνελ του «Firefly», της ιστορικής τηλεοπτικής σειράς του 2002, που προβλήθηκε για μία μόνο σεζόν αλλά απέκτησε εκατομμύρια φανατικών θαυμαστών.

Ξεκινώντας μ’ ένα νοσταλγικό μοντάζ με σκηνές από τη σειρά, που έκανε τους 4.000 (!) ορκισμένους οπαδούς ν’ ανατριχιάσουν, η παρουσίαση συνεχίστηκε με το κοινό να σηκώνεται όρθιο και να χειροκροτεί εντατικά, καθώς στην αίθουσα μπήκαν ο Γουίντον, ο σεναριογράφος Τιμ Μινίαρ και οι πρωταγωνιστές Νέιθαν Φίλιον, Αλαν Τάντικ, Ανταμ Μπόλντουιν, Σον Μάχερ και Σάμερ Γκλάου.

Εξηγώντας ότι έχει πια ξεπεράσει (μόνο πρόσφατα!) την οργή και την απογοήτευσή του για το βραχύβιο της σειράς, ο Γουίντον δήλωσε ότι «ξέραμε καλά, από την αρχή, πως οτιδήποτε κάναμε, το κάναμε για τους σωστούς λόγους και με τους σωστούς ανθρώπους.»

Ο Γουίντον δεν παρέλειψε ν’ αναφέρει ότι από το φθινόπωρο θα ξεκινήσει να προβάλλεται στην τηλεόραση, ο «Dr. Horrible», η ιντερνετική του σειρά, με πρωταγωνιστές τον Νέιθαν Φίλιον, τον Νιλ Πάτρικ-Χάρις και τη Φελίσια Ντέι.

Στη διάρκεια της συζήτησης, ωστόσο, ο Τζος Γουίντον έκανε και το πολιτικό του σχόλιο για τη σημερινή Αμερική. Μεγαλωμένος στο Μανχάταν των ‘70ς, την κοιτίδα της αριστερής ιντελιγκέντσιας της Αμερικής, συναναστρεφόταν από τα παιδικά του χρόνια, όπως είπε, ανθρώπους που πίστευαν ότι ο σοσιαλισμός ήταν «μια υπέροχη σύλληψη». Ενώ σήμερα, όπως είπε ο Γουίντον, «είμαστε περιτριγυρισμένοι από ανθρώπους που προσπαθούν να διατηρήσουν τη μέση και την εργατική τάξη ζωντανή, τους οποίους ο κόσμος αποκαλεί σοσιαλιστές. Ενώ είναι απλώς άνθρωποι με μια αίσθηση αξιοπρέπειας, πέρα από την έννοια του συντηρητικού και του φιλελεύθερου, του ρεπουμπλικάνου ή του δημοκρατικού. Η Αμερική μετατρέπεται σε τσαρική Ρωσία, εξελισσόμαστε σε μια χώρα δουλοπάροικων, βλέπουμε τον καπιταλισμό ν’ αυτοκαταστρέφεται μέρα με τη μέρα.»

Αναρωτιόμαστε ποια ήταν η αντίδραση των 4.000 μαζεμένων geeks σε αυτή τη δήλωση…

Διαβάστε κι αυτά: