Buzz

Ξεκινά γυρίσματα ο «Ακάλυπτος» του Χρήστου Δήμα

στα 10

Δεκαπέντε χρόνια μετά την επιτυχία της τηλεοπτικής σειράς «Και οι Παντρεμένοι Εχουν Ψυχή», η μεταφορά της στην μεγάλη οθόνη είναι γεγονός – σε σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα («Poker Face», «Νήσος»).

Ξεκινά γυρίσματα ο «Ακάλυπτος» του Χρήστου Δήμα
O Χρήστος Δήμας στα γυρίσματα του «Poker Face»

Η ιδέα ήταν του παραγωγού Κώστα Λαμπρόπουλου (CL Productions).

«Ηταν παραγωγός μου στους “Ακροβάτες του Κήπου’’ αλλά δεν είχαμε συνεργαστεί ξανά από τότε…» δήλωσε στο Flix ο Χρήστος Δήμας. «Εκείνος με πλησίασε με την ιδέα της μεταφοράς της σειράς “Και οι Παντρεμένοι Εχουν Ψυχή” σε ταινία...»

Η τηλεοπτική σειρά που ξεκίνησε το 1997 ολοκληρώθηκε το 2000, αλλά ακόμα παίζεται σε επαναλήψεις, επικεντρωνόταν γύρω από τον Ανδρέα, τον επονομαζόμενο «Ακάλυπτο» λόγω των ακάλυπτων επιταγών του – έναν γυναικά, γλεντζέ, καταφερτζή νεόπλουτο Ελληνα, ο οποίος συνεχώς παρανομεί (και στην επαγγελματική και στη συζυγική του ζωή) κι όλο την σκαπουλάρει λόγω της γοητείας του. Το κακό είναι ότι παρασύρει και τον φίλο του τον Μάκη (έναν επίσης παντρεμένο οδοντίατρο), ο οποίος ξελογιάζεται από μία νεαρή χορεύτρια, αλλά άπειρος στην απιστία, κάνει συνεχώς γκάφες. Τα εβδομαδιαία επεισόδια της σειράς ακολουθούσαν τις περιπέτειες των δύο ανδρών αλλά και όλων των εμπλεκόμενων προσώπων στις ζωές τους – σαρκάζοντας το τυπικό Ελληνα - εγωπαθές αρσενικό.

Η ταινία, αλλάζοντας τον τίτλο σε σκέτο «Ακάλυπτος» θα βασίζεται στο σενάριο του Λευτέρη Καπώνη, ενώ έχουν προστεθεί στην ομάδα οι σεναριογράφοι του «Ζητείται Ψεύτης», Κωνσταντίνα Γιαχαλή και Παναγιώτης Μαντζιαφός.

Τον εξαιρετικά δημοφιλή ρόλο που έκανε διάσημο ο Αντώνης Καφετζόπουλος αναλαμβάνει τώρα ο Πέτρος Φιλιππίδης, ενώ τον κολλητό του (Μάκης/«Τίγρης») που ερμήνευε ο Γιώργος Παρτσαλάκης, τώρα θα ενσαρκώνει ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης. Το υπόλοιπο καστ απαρτίζεται από διάσημα ονόματα επίσης: Κατερίνα Λέχου, Τζένη Θεωνά, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Αντώνης Λουδάρος, Κώστας Βουτσάς, Αθηνά Μαξίμου, Θανάσης Βισκαδουράκης, Βασιλική Ανδρίτσου, Γιώργος Σουξές.

Δίπλα στον Χρήστο Δήμα στη διεύθυνση φωτογραφίας θα είναι ο Γιώργος Αργυροηλιόπουλος. Τον ήχο αναλαμβάνει ο Νίκος Παπαδημητρίου, τα σκηνικά ο Μιχάλης Σδούγκος, ενδυματολογία η Μαρία Καραπούλιου, το μακιγιάζ η Κατερίνα Βαρθαλίτου και την μουσική οι Goin’ Through (με τον Νίκο Βουρλιώτη να παίζει κιόλας έναν μικρό ρόλο).

Τα γυρίσματα ξεκινούν την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας και η πρεμιέρα της στους ελληνικούς κινηματογράφους υπολογίζεται για τον Μάρτιο του 2013.