Buzz

Ξαπλώστε στο κρεβάτι του Μπράντ Πιτ. Ή έστω, στο κρεβάτι που σχεδίασε...

στα 10

Το φλερτ του με το design πηγαίνει πίσω πολλά χρόνια. Τώρα σε συνεργασία με τον κατασκευαστή και σχεδιαστή πολυτελών επίπλων Φρανκ Πολάρο, ο ηθοποιός παρουσιάζει την πρώτη του συλλογή για το σπίτι.

Ξαπλώστε στο κρεβάτι του Μπράντ Πιτ. Ή έστω, στο κρεβάτι που σχεδίασε...
Σχεδιάζοντας (με ένα ποτήρι κρασί) με τον συνεργάτη του Φρανκ Πολάρο

Είχε σχεδιάσει χρόνια πριν, τις βέρες για τον γάμο με την Τζένιφερ Ανιστον, είχε μαθητεύσει δίπλα στον κορυφαίο αρχιτέκτονα Φρανκ Γκέρι, ασχολήθηκε με την ανάπλαση της Νέας Ορλεάνης κια την κατασκευή φτηνών σπιτιών για τους πληγέντες από τον τυφώνα Κατρίνα, μέσω του ιδρύματος Make it Right που δημιούργησε και είναι ένας επιμελής συλλέκτης μοντέρνων επίπλων από σημαντικούς σχεδιαστές.

Ναι ο Μπραντ Πιτ μοιάζει να νοιάζεται για το design και την αρχιτεκτονική, όχι με τον εφήμερο ενθουσιασμό ενός σταρ που βαριέται να αναδεικνύεται κάθε τόσο ο πιο σέξι άντρας του κόσμου και ψάχνει για κάτι πιο συναρπαστικό να ασχοληθεί, αλλά με ένα βαθύτερο ενδιαφέρον. «Μουτζουρώνω ιδέες για κτήρια και έπιπλα από τις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν ανακάλυψα τον Τσάρλς Ρένι Μάκιντος και τον Φρανκ Λόιντ Ράιτ» εξηγεί ο ίδιος. «Στην πραγματικότητα ανακάλυψα τον Ράιτ στο κολέγιο, όταν έψαχνα ένα μάθημα που να μου δώσει μερικούς εύκολους βαθμούς για το πτυχίο μου, προκειμένου να αποφύγω τα γαλλικά. Η συνάντηση με το έργο του, μου άλλαξε τη ζωή».

Πριν μερικά χρόνια, το 2008, ο Πιτ γνώρισε τον Φρανκ Πολάρο, έναν σχεδιαστή και κατασκευαστή πολυτελών, μοναδικών επίπλων από το Νιου Τζέρσεϊ, όταν του ζήτησε να κατασκευάσει ένα Art Deco γραφείο σαν δώρο για την Αντζελίνα, στο σπίτι του ζευγαριού στη Γαλλία. Στο σπίτι του Πιτ, ο Πολάρο, είδε μια σειρά από σκίτσα για έπιπλα και προσφέρθηκε να κατασκευάσει για λογαριασμό του, μερικά από αυτά.

2 Το κρεβάτι που τα ξεκίνησε όλα. Αυτό ήταν το πρώτο σχέδιο του Πιτ που έφτασε στην παραγωγή

«Δεν πρόκειται για μια συνεργασία όπου απλά χρησιμοποιούμε το όνομα ενός διάσημου σταρ για να πουλήσουμε έπιπλα» λέει ο Πολάρο. «Ο Μπραντ Πιτ έχει τον έλεγχο σε κάθε σχέδιο, είναι δικές του δημιουργίες, εγώ απλά των συμβουλεύω σε τεχνικές λεπτομέρειες και στην χρήση των υλικών, αλλά η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για έναν σπουδαίο designer».

2 Θα πληρώνατε 45 χιλιάδες δολάρια γι αυτή την πολυθρόνα; Ακόμη κι αν έχουν κατασκευαστεί μόνο 48;

Ο Μπραντ Πιτ, λέει πως η αρχική του ιδέα, ήταν να σχεδιάσει μερικά έπιπλα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει στα σπίτια του, αλλά αναζητώντας τον κατάλληλο τεχνίτη για να τα κατασκευάσει ανακάλυψε πως αυτός κι ο Φρανκ Πολάρο «μιλάμε την ίδια γλώσσα. Κι έχουμε την τάση να πίνουμε μερικά ποτήρια κρασί παραπάνω».

Το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους που και οι δυο δηλώνουν πως θα διαρκέσει για χρόνια, θα εκτεθεί τις επόμενες μέρες σε μια έκθεση στη Νέα Υόρκη που θα αποτελείται από αριθμημένα κομμάτια που κοστίζουν κάμποσες δεκάδες χιλιάδες δολάρια, αν και οι δυο συνεργάτες υποστηρίζουν πως κάποια από τα σχέδιά τους είναι φτιαγμένα με την λογική της μαζικής παραγωγής και πως σύντομα ένα έπιπλο που κοστίζει 45 χιλιάδες δολάρια, θα είναι διαθέσιμο σε τιμές πολύ χαμηλότερες.

2 Μια μονοκοντυλιά αποτελεί τη βάση σε πολλά από τα επιπλά του Μπραντ. «Είναι σαν να λες την ιστορία μιας ολόκληρης ζωής σε μια γραμμή» λέει ο σχεδιαστής.

Βλέποντας κάποια από τα σχέδιά του που έχουν κάτι παραπάνω από την εύκολη υπερβολή ενός σπιτιού κινηματογραφικού αστέρα στο Μπέβερλι Χιλς, δεν είμαστε σίγουροι για το αν θα θέλαμε καν να τα αγοράσουμε, αν και κάποια άλλα βασίζονται σε ενδιαφέρουσες ιδέες και φόρμες που φλερτάρουν ευρηματικά με τον μοντερνισμό , αφήνοντας υποσχέσεις για μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη του Μπραντ και στον χώρο του design.

Δείτε στο gallery περισσότερα δείγματα δουλειάς του Μπραντ κι επισκεφθείτε το επίσημο site των επίπλων του για λεπτομέρειες και πιθανές αγορές.