Buzz

Κουτσομπόλες Μανόλιες: οι γυναίκες του καστ αποκαλύπτουν ότι η Τζούλια Ρόμπερτς υπέφερε στην ταινία που την έκανε διάσημη!

στα 10

«Μας ενώνει μία βαθιά φιλία μεταξύ μας και μια εξίσου βαθιά αντιπάθεια για τον σκηνοθέτη μας». Oι πρωταγωνίστριες της δραμεντί του Χέρμπερτ Ρος «Ανθισμένες Μανόλιες» τα λένε έξω από τα δόντια, 24 χρόνια μετά!

Κουτσομπόλες Μανόλιες: οι γυναίκες του καστ αποκαλύπτουν ότι η Τζούλια Ρόμπερτς υπέφερε στην ταινία που την έκανε διάσημη!

Το 1989 οι «Ανθισμένες Μανόλιες» έκαναν πάρα πολύ κόσμο να κλάψει, αλλά από όσα αποκαλύπτονται σήμερα, όχι τόσο όσο έκλαιγαν οι πρωταγωνίστριες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Κι όχι από συγκίνηση.

Σύμφωνα με σημερινές ομολογίες της Σάλι Φιλντ και της Σίρλεϊ Μακ Λέιν, ο μακαρίτης Χέρμπερτ Ρος δεν ήταν και ο καλύτερος σκηνοθέτης που είχαν ποτέ. Σαδιστής και κακότροπος είχε προσβάλει όλες του τις ηθοποιούς και για αυτό είχαν μεταξύ τους αναπτύξει δεσμούς συμπαράστασης και άμυνας.

«Ο Χερμπ συμπεριφερόταν σαν χορογράφος πριν από παράσταση στο Μπρόντγουεϊ: αυστηρός, απαιτητικός και σε πάρα πολλές περιπτώσεις ανελέητα σκληρός...» ομολόγησε η ΜακΛέιν. «Οι πιο ουσιαστικές μου αναμνήσεις από την ταινία ήταν η αλληλεγγύη των ηθοποιών μεταξύ μας, κάθε φορά που κατηγορούσε μία από εμάς, ή όλες μας, ως ατάλαντες!»

Η Σάλι Φιλντ που έπαιζε το ρόλο της μητέρας της Τζούλια Ρόμπερτς, προσθέτει: «Σε όλες ήταν προσβλητικός, αλλά σε μία από εμάς έβγαλε όλη του την κακία. Ορμούσε στην Τζούλια με μανία. Ηταν η πρώτη της μεγάλη ταινία, είχε που είχε αγωνία, ο Χερμπ την είχε πατήσει κάτω! Μέχρι άσχημη την είχε αποκαλέσει και της ζήτησε να αφαιρέσει την ελιά κάτω από τα μάτια της!»

«Η Τζούλια ερχόταν στο σπίτι μου κάθε βράδυ και έβαζε τα κλάμματα» θυμάται η ΜακΛέιν. «Είχε πειστεί ότι ήταν ατάλαντη και αποτυχημένη: ''Πείτε μου τι να κάνω, θα εκτεθώ'' έλεγε το κορίτσι μέσα από λυγμούς...»

Οι δυο τους ομολογούσαν ότι οι πιο έμπειρες, μεγαλύτερες σε ηλικία ηθοποιοί δεν επέτρεπαν να τις επηρεάσει η συμπεριφορά του. Ειδικά μία, με την οποία δεν τα βάζει κανείς χωρίς να υπολογίσει το... νότιο, παθιασμένο, ταπεραμέντο της.

«Είπε στην Ντόλι Πάρτον: ''έχεις σκεφτεί να πάρεις μαθήματα υποκριτικής;'' Δεν το λες αυτό στην Ντόλι Πάρτον!» γελάει η ΜακΛέιν. «Η Ντόλι είναι το πιο έξυπνο, αστείο, βρώμικο μυαλό - θα σε κάνει κομμάτια. Οπως κι έγινε!»

Ο Ρος πέθανε από καρδιακή προσβολή τον Οκτώβριο του 2001, αλλά καμία τους δεν πήγε στην κηδεία.

«Η ταινία για μένα μιλάει για τη δύναμη της γυναικείας φιλίας» λέει η ΜακΛέιν. «Και αυτό συνέβη και στο σετ: έχουμε μείνει φίλες μέχρι σήμερα. Μας δένει ακόμα η βαθιά αντιπάθειά μας για τον σκηνοθέτη μας...» (γελάει).

Για την ερμηνεία της στις «Ανθισμένες Μανόλιες» η Τζούλια Ρόμπερτς είχε κερδίσει την πρώτη της Οσκαρική υποψηφιότητα στην κατηγορία Β' Γυναικείου ρόλου.