Φεστιβάλ / Βραβεία

Κοινωνική άνοιξη στη Θεσσαλονίκη

στα 10

13ο Πολιτιστικό Πανόραμα Θεσσαλονίκης για την Ομοφυλοφιλία – Διαφυλικότητα, 5 με 11 Μαΐου στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον.

Κοινωνική άνοιξη στη Θεσσαλονίκη
«Το Νήμα» του Μεντί Μπεν Ατιά

Από τις 5 ως τις 11 Μαΐου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συνδιοργανωνει με με τη μη κερδοσκοπική εταιρία Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο, το 13ο Πολιτιστικό Πανόραμα Θεσσαλονίκης για την Ομοφυλοφιλία – Διαφυλικότητα.

Μέσα από ένα πρόγραμμα μικρού και μεγάλου μήκους ταινιών με προσανατολισμό στις διαπροσωπικές σχέσεις σε διάφορα κοινωνικά περιβάλλοντα, το Πανόραμα έχει στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω στα ζητήματα της ομοφυλοφιλίας και αμφιφυλοφιλίας και τις κοινωνικές παραμέτρους τους.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει το 13ο Αφιέρωμα Ταινιών Μεγάλου Μήκους, το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, έκθεση ζωγραφικής του καλλιτέχνη LAMBRO (στο φουαγιέ της αίθουσας Παύλος Ζάννας), αλλά και συζητήσεις με προσκεκλημένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ανάμεσά τους, οι σκηνοθέτες Ana Boluda απ’ την Ισπανία, David Fardmar απ’ τη Σουηδία, Tomer Heymann απ’ το Ισραήλ, οι λέκτορες Χ. Αδάμου και Μπ. Κακλαμανίδου απ’ το Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ, η εκδότρια Μαριανέλα Κλόκα (ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ), η Κοσμήτορας Παιδαγωγικής Σχολής ΑΠΘ Δήμητρα Κογκίδου, η κοινωνική λειτουργός Στεφανία Πανταζή, (PRAKSIS), η κοινωνική ψυχολόγος Γεωργία Τζαμαλούκα (ΤΕΙΑ) κ.α.

Οι προβολές θα γίνουν στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον.Περισσότερες πληροφορίες στο www.filmfestival.gr