Φεστιβάλ / Βραβεία

Η «Ευρώπη» στην αυλαία του 2oυ Kino Athens

στα 10

Με ευρωπαϊκό (ούριο) άνεμο ξεκινά το φετινό, δεύτερο Kino Athens που θα διεξαχθεί από την 1η μέχρι και τις 10 Μαρτίου 2024.

Η «Ευρώπη» στην αυλαία του 2oυ Kino Athens

Tο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας Κino Athens ανακοινώνει τη φετινή εναρκτήρια ταινία του.

Πρόκειται για την ταινία «Europa», η προβολή της οποίας θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρουσία της σκηνοθέτιδας Σουμπαντέ Μορτεζάι, την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, όπου θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η Μπεάτε είναι ένα φιλόδοξο στέλεχος που εργάζεται στην Europa, μια μυστηριώδη εταιρεία που επιδιώκει να επεκταθεί στην περιοχή των Βαλκανίων. Φαινομενικά προωθώντας τη φιλανθρωπία και επενδύσεις σε υπανάπτυκτες περιοχές, η εταιρία πρέπει να εξαγοράσει εκτάσεις σε μια απομακρυσμένη κοιλάδα στην Αλβανία χρησιμοποιώντας την Μπεάτε ως κύριο διαπραγματευτή Τα πράγματα δεν πάνε όπως τα είχε σχεδιάσει όταν την προκαλεί ο Τζέτνορ, ένας πεισματάρης και πνευματικός αγρότης που αρνείται να εγκαταλείψει τη γη των προγόνων του.

europe

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Νίνα Βελιγράδη αναφέρει:

«Στην καρδιά της Αθήνας, όπου γεννήθηκε η δημοκρατία, το μικρό μας Φεστιβάλ γίνεται ένας σύγχρονος χώρος διαλόγου, ανταλλαγής και γιορτής. Η Αιγίδα που χορηγήθηκε στο ΚΙΝΟ ATHENS από την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτελεί δήλωση για την κοινή δέσμευση για την προώθηση της δημιουργικότητας, του διαλόγου και της κατανόησης. Με την προώθηση ταινιών που εξερευνούν την πλούσια πολιτιστική παλέτα παγκοσμίως, το Φεστιβάλ μας συμβάλλει στο όραμα της ΕΕ για μια ενωμένη, αλλά και πολιτιστικά ποικιλόμορφη ήπειρο. Ο κινηματογράφος, ως παγκόσμια γλώσσα, ξεπερνά τα σύνορα και μιλά στον πυρήνα των ανθρώπινων εμπειριών. Η δημοκρατία, ως θεμελιώδης αξία, είναι πολύπλοκα συνυφασμένη με τον ιστό τόσο του κινηματογράφου, όσο και της ΕΕ. Σας προσκαλούμε κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ μας (1-10 | 3 | 2024) στην Αθήνα για να γιορτάσουμε τον κινηματογράφο που ξεπερνά τις οθόνες, τα σύνορα και τις ιδεολογίες, εμπλουτίζοντας τη συλλογική μας εμπειρία και επιβεβαιώνοντας τη διαρκή δύναμη της αφήγησης στη διαμόρφωση του κόσμου που μοιραζόμαστε.»

Το φετινό ΚΙΝΟ ATHENS θα πραγματοποιηθεί για 2η χρονιά από 1 έως 10 Μαρτίου 2024 στο Iδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Τεχνόπολη και το Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, ενώ στους χώρους εκδηλώσεων προστίθεται και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Η διοργάνωση υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, του Athens Film Office και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Το 2ο ΚΙΝΟ ATHENS θα περιλαμβάνει ταινίες κάθε είδους, από όλο τον κόσμο, από το ανεξάρτητο σινεμά, με διαγωνιστικά τμήματα μικρού και μεγάλου μήκους, εργαστήρια, masterclasses, DJ sets και άλλες παράλληλες δράσεις.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Kino Athens στο επίσημο site του, στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, το Instagram και το Tik Tok.

kino athens 2024