Buzz

Κινδυνεύει με λουκέτο το βιβλιοπωλείο του «Notting Hill»

στα 10

Δεν υπάρχει πια ούτε ιερό ούτε όσιο; Θύμα της κρίσης το «Travel Bookshop», το ταξιδιωτικό βιβλιοπωλείο που έγινε το σκηνικό για να του ομολογήσει ότι είναι «κι αυτή ένα κορίτσι, που στέκεται μπροστά σ' ένα αγόρι και του ζητάει να την αγαπήσει»;

Κινδυνεύει με λουκέτο το βιβλιοπωλείο του «Notting Hill»
«That really is a real no, isn't it? Good decision, good decision...»

To «Travel Bookshop», το βιβλιοπωλείο που, 12 χρόνια πριν, στέγασε τον έρωτα της Τζούλια Ρόμπερτς και του Χιου Γκραντ στο «Μια Βραδιά στο Notting Hill» θα κλείσει. Είναι γεγονός. Εκτός, αν μέσα σε δύο εβδομάδες, βρεθεί αγοραστής.

Ποιητές, συγγραφείς, θαμώνες και άλλοι απλοί... ρομαντικοί προσπαθούν να οργανώσουν μία καμπάνια διάσωσης του 32χρονου μαγαζιού, που εκτός από τη φήμη που κέρδισε από την ρομαντική κομεντί του Ρίτσαρντ Κέρτις, είναι και γνωστό λογοτεχνικό στέκι της περιοχής.

«Είναι ένα μοναδικό, υπέροχο μέρος συνάντησης» λέει η ποιήτρια και δημοσιογράφος Ολίβια Κόουλ. «Είναι σπαραχτικό να βλέπεις ότι ένα τόσο παλιό στέκι απειλείται από την οικονομική κρίση. Αυτό όμως συμβαίνει σε όλη χώρα, και ισχύει για όλα τα μεμονωμένα βιβλιοπωλεία. Μόνο οι μεγάλες αλυσίδες επιβιώνουν. Ομως δεν περίμενα να κλείσει ποτέ κι αυτό - ένα βιβλιοπωλείο που έχει αγαπηθεί τόσο πολύ και μετά την ταινία αποτελεί και πόλο τουριστικής έλξης!»

Η Κόουλ, η οποία ομολόγησε ότι σύχναζε στο «Travel Bookshop» για «να δουλέψει ή απλά να ονειροπολήσει.. », προσφέρθηκε να δουλεύει εθελοντικά μία φορά την εβδομάδα στην προσπάθειά της να σώσει την επιχείρηση. «Αν προσφερθούν κι άλλοι δημοσιογράφοι, ποιητές, λογοτέχνες, ίσως να αυξηθεί και η τοπική πελατεία» είπε.

Πάντως τα στενάχωρα νέα έφτασαν και μέχρι το Χόλιγουντ. Ή τουλάχιστον την Νέα Υόρκη. Ο Αλεκ Μπόλντγουϊν, ο οποίος έπαιζε μ' ένα μικρό cameo τον σύντροφο της Ανα/Τζούλια Ρόμπερτς στο «Notting Hill» πόσταρε την είδηση στο λογαριασμό του στο twitter σχολιάζοντας λακωνικά: «Σώστε το Travel Book Shop».

Μακάρι να υπήρχαν χάπι εντ στην πραγματική ζωή...