Φεστιβάλ / Βραβεία

Κι αν είναι blogoscars, να τα φοβάσαι!

στα 10

Τα blogoscars ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια με σκοπό να αποτελέσουν την αποστομωτική απάντηση των Ελλήνων bloggers στα βραβεία Οσκαρ. Φέτος, στην τρίτη τους χρονιά, είναι πλέον ένας «θεσμός». Και αυτό δεν τα κάνει απαραίτητα λιγότερo fun!

Κι αν είναι blogoscars, να τα φοβάσαι!

Tα blogoscars είναι πριν από οτιδήποτε άλλο η πιο απολαυστική κινηματογραφική ψηφοφορία της χρονιάς που μπορείτε να συναντήσετε στο ελληνικό Internet.

Ενα παιχνίδι που παίζεται με απόλυτη σοβαρότητα (αλλά όχι και σοβαροφάνεια) από ανθρώπους που αγαπούν το σινεμά και είναι αποφασισμένοι να το αποδείξουν με κάθε τρόπο: ψηφίζοντας χωρίς καμία κατεστημένη λογική αλλά μόνο με γνώμονα τις ταινίες που αγάπησαν, διαφωνώντας μέχρι σε σημείο... unfollow, χαρτογραφώντας εδώ και δύο χρονιές τα πραγματικά trending topics του κινηματογραφικούς έτους.

Με οργανωτική επιτροπή (αποτελείται από τους @manolis, @dark_tyler, @dimtrisdx και @Rebelli0n), αυστηρούς κανονισμούς (τόσο ως προς την ψηφοφορία όσο και ως προς την παρουσίαση των ψήφων και την ανακήρυξη των νικητών), δικό τους site, υπέροχη αφίσα (φέτος σχεδιασμένη από τον Tind Silkscreen), και τελετή απονομής, τα blogoscars κηρύσσουν την επίσημη έναρξή τους για φέτος, κορυφώνοντας την αγωνία για το ποια θα είναι η φετινή καλύτερη ταινία τους, μετά από τον «Μαύρο Κύκνο» του Ντάρεν Αρονφόσκι για το 2010 και το «Drive» του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν για το 2011 (διαβάστε περισσότερα εδώ).

blogoscars

Μάθετε πώς μπορείτε και εσείς να συμμετάσχετε στα φετινά blogoscars με μια επίσκεψη στο επίσημο site του «θεσμού», αλλά διαβάστε πριν προσεκτικά εδώ τους κανονισμούς. Και θυμηθείτε: από τις 15 Φεβρουαρίου και για μια εβδομάδα ετοιμαστείτε (το hashtag #blogoscars θα σας βοηθήσει να εντοπίζετε τα αποτελέσματα) για τις πιο ομηρικές διαφωνίες και συμφωνίες που θα καθορίσουν τους νικητές.

Διαβάστε εδώ όσα συνέβησαν στα περσινά blogoscars.