Buzz

Κερδίστε προσκλήσεις για την avant premiere του «Εκτός Νόμου και Χρόνου»

στα 10

Το Flix και η Feelgood σας προσκαλούν στην προβολή μιας ταινίας που θα σας «συλλάβει» απροετοίμαστους. Το «Εκτός Νόμου και Χρόνου» είναι ένα απροσδόκητο ιρλανδικό «γουέστερν» με μεγάλη καρδιά και πανέξυπνο χιούμορ! Κερδίστε προσκλήσεις για την προβολή την Τετάρτη 31 Αυγούστου στo Cine Παράδεισος στον Κορυδαλλό.

Flix Team
Κερδίστε προσκλήσεις για την avant premiere του «Εκτός Νόμου και Χρόνου»

Ηδη από το φεστιβάλ του Σάντανς, η πρώτη μεγάλου μήκους του σεναριογράφου Τζον Μάικλ ΜακΝτόνα, είχε αρχίσει να χτίζει την φήμη της σαν μια από τις πιο ιδιαίτερες κωμωδίες της χρονιάς: ένα αστείο, ιδιότροπο «γουέστερν»για τη συνύπαρξη ενός Ιρλανδού αρχιφύλακα με έναν Αμερικάνο πράκτορα του FBI σε μια μικρή παραλιακή πόλη, την οποία μια σπείρα εμπόρων ναρκωτικών αποφασίζει να χρησιμοποιήσει σαν ορμητήριο.

«Είναι ένα αυθεντικό γουέστερν με την παλιομοδίτικη έννοια του όρου» λέει ο σκηνοθέτης του. «Μόνο που εδώ ως «Άγρια Δύση» λογίζεται η Δυτική Ιρλανδία, όπου βρίσκεται η απομονωμένη παραμεθόρια κωμόπολη όπου και διαδραματίζεται η ιστορία μας. Παρεμπιπτόντως, η εν λόγω κωμόπολη διαθέτει ένα τοπίο ασυνήθιστα άγονο και βραχώδες για ιρλανδική τοποθεσία».

Αδελφός του Μάικλ ΜακΝτόνα, που πριν λίγα χρόνια μας χάρισε μια εξίσου αξιοπρόσεκτη ταινία το «Αποστολή στη Μπριζ», μοιράζεται με τον αδελφό του όχι μόνο το ιδιαίτερο, πνευματώδες χιούμορ, αλλά και τον ίδιο εξαιρετικό πρωταγωνιστή, ακόμη κι αν όπως λέει ο Μπρένταν Γκλίσον δεν ήταν από την αρχή στο μυαλό του.

«Οσο κι αν πλέον μοιάζει αδιανόητο, η αλήθεια είναι πως όταν έγραφα το σενάριο δεν είχα σκεφτεί τον Μπρένταν Γκλίσον στο ρόλο του Μπόιλ. Εντούτοις, από τη στιγμή που συνειδητοποίησα πως δε θα μπορούσε να υπάρξει ιδανικότερος ενσαρκωτής του από τον Μπρένταν, ούτε που τολμούσα να φανταστώ τι θα συνέβαινε, στην περίπτωση που δε θα τον ενδιέφερε να τον αναλάβει…»

Ευτυχώς για όλους όχι μόνο ο Γκλίσον δίνει εδώ μια από τις καλύτερες ερμηνείες του, αλλά βρίσκει έναν ισάξια ικανό ηθοποιό στο πρόσωπο του Ντον Τσιντλ που ενσαρκώνει τον χαμένο στην παράδοξη ιρλανδική αντιμετώπιση της πραγματικότητας, Αμερικάνο πράκτορα.

Υπό τους τόνους της μουσικής των Calexico που εμπνέονται από τις μελωδίες του Ενιο Μορικόνε για να αποδώσουν το ύφος ενός γουέστερν στην υγρή δυτική Ιρλανδική ακτογραμμή, το «Εκτός Νόμου και Χρόνου», ξετυλίγεται απολαυστικά και ανορθόδοξα. Οπως ακριβώς κάνει το σινεμά που μας αρέσει.

Δείτε το πρώτοι την Τετάρτη 31 Αυγούστου στo Cine Παράδεισος στον Κορυδαλλό. Στείλτε όνομα και τηλέφωνο στο info@flix.gr και μπορεί να κερδίσετε μία από τις 10 διπλές προσκλήσεις! Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με μέιλ την Τρίτη 30 Αυγούστου.