Buzz

Κερδίστε προσκλήσεις για την avant premiere του «Ανώνυμου»

στα 10

Ηταν ο Σαίξπηρ μια μεγάλη απάτη; Θα έχετε την ευκαιρία να το ανακαλύψετε, ή έστω να αναρωτηθείτε για την πιθανότητα να ισχύει κάτι τέτοιο, βλέποντας πρώτοι σε avant premiere, την καινούργια ταινία του Ρόλαντ Εμεριχ «Ανώνυμος».

Flix Team
Κερδίστε προσκλήσεις για την avant premiere του «Ανώνυμου»

Μια από τις πλέον φημισμένες θεωρίες συνωμοσίας στην ιστορία της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας ζωντανεύει για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη. Στις αρχές του 19ου αιώνα, κοντά διακόσια χρόνια μετά το θάνατο του Γουίλιαμ Σαίξπηρ (1564-1616), έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στη Γηραιά Αλβιόνα το κίνημα των «anti-Stratfordians». Πρόκειται, ουσιαστικά για μια κολεκτίβα ανθρώπων του πνεύματος (ανάμεσά τους συναντάμε τον Σίγκμουντ Φρόιντ, τον Μαρκ Τουέιν, τον Τσάρλι Τσάπλιν, αλλά και τον Όρσον Ουέλς), οι οποίοι ισχυρίζονται πως ο κορυφαίος Άγγλος δραματουργός δεν έγραψε ούτε ένα από τα 37 θεατρικά έργα, τα 154 σονέτα και τα διάφορα ποιήματα που φέρουν την υπογραφή του, ορμώμενοι κυρίως από την ταπεινή καταγωγή και την έλλειψη παιδείας του.

Υποστηρίζουν δε με πάθος πως αυτός αποτελούσε απλώς τη «βιτρίνα» και πως ο πραγματικός δημιουργός τους είναι πιθανότατα κάποιος εκ των Φράνσις Μπέικον, Κρίστοφερ Μάρλοου, Γουίλιαμ Στάνλεϊ - 6ος Κόμης του Ντέρμπι και Έντουαρντ Ντε Βερ - 17ος Κόμης της Οξφόρδης. Ο τελευταίος είναι και εκείνος που, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Ρόλαντ Έμεριχ και τον σεναριογράφο Τζον Ορλόφ, έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικεί την πατρότητα του συνόλου του έργου του Σαίξπηρ. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζεται μέσω της πλοκής του «Ανώνυμου», της νέας ταινίας του γερμανικής καταγωγής κινηματογραφιστή.

Ο Εμεριχ, μας μεταφέρει στην Αγγλία της Ελισαβετιανής περιόδου, σε μια εποχή όπου οι πολιτικές ίντριγκες, οι ερωτικές ατασθαλίες και οι κάθε είδους δολοπλοκίες αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας της Βασιλικής Αυλής. Όταν ο κοσμογυρισμένος και πολυγραφότατος θεατρικός συγγραφέας και διανοούμενος Εντουαρντ Ντε Βερ, 17ος Κόμης της Οξφόρδης, χάνει την εύνοια της Βασίλισσας Ελισάβετ εξαιτίας ενός ατυχούς περιστατικού, αποφασίζει να κινηθεί παρασκηνιακά με σκοπό να ανακτήσει τα κεκτημένα του. Το φιλόδοξο σχέδιό του περιλαμβάνει και τη συμμετοχή ενός ταλαντούχου ηθοποιού με έφεση στο αλκοόλ και τις γυναίκες, ο οποίος ακούει στο όνομα Γουίλιαμ Σαίξπηρ...

Είκοσι από εσάς θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν διπλές προσκλήσεις για την πρώτη προβολή του φιλμ την Τρίτη, 15/11 στον κινηματογράφο Αθήναιον 1 στις 8 (προσέλευση 7.30). Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε ένα μέιλ στο win@flix.gr με τη λέξη «Ανώνυμος» στο θέμα και απαραίτητα, στοιχεία επικοινωνίας. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με email την Δευτέρα 14/11.