Buzz

Kερδίστε DVD από τις «Φιλενάδες»

στα 10

Υπήρξε μια από τις κωμωδίες του φετινού καλοκαιριού και η μεγαλύτερη απόδειξη πως οι γυναίκες...μεταξύ τους δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα «Sex and the City». Η Sony Pictures Home Entertainment Hellas και το Flix σας χαρίζουν DVD για να δείτε ξανά τις «Φιλενάδες» στο σπίτι, αφού πρώτα διαβάσετε τη γνώμη του παραγωγού Τζαντ Απατοου για την κωμωδία που ξεπερνά τα...όρια!

Flix Team
Kερδίστε DVD από τις «Φιλενάδες»

«Οχι πια ρομαντικές κομεντί» μοιάζει να είναι το σύνθημα στις «Φιλενάδες» και δεν θα μπορούσαμε παρά να ζητωκραυγάζουμε μια τέτοια πολεμική ιαχή, ειδικά όταν προέρχεται από το πληκτρολόγιο μιας (η καλύτερα δυο, μια που Κρίστεν Γουίγκ υπογράφει το σενάριο μαζί με την Ανι Μούμολο), γυναίκας.

Σε παραγωγή του Τζαντ Απατοου («Με την Πρώτη») και σενάριο της σταρ του «Saturday Night Live» Κρίστεν Γουίγκ και της Ανι Μούμολο, οι «Φιλενάδες» έγιναν η πιο εμπορική ακάταλληλη κωμωδία όλων των εποχών και αφού επιτέθηκαν σε κάθε πολιτική ορθότητα έρχονται τώρα για να σας επιτεθούν και στο...σπίτι.

Για να κερδίσετε ένα από τα 3 DVD «Φιλενάδες» που προσφέρει η Sony Pictures Home Entertainment Hellas γράψτε μας στα comments την αγαπημένη σας «γυναικεία ταινία», ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Ο διαγωνισμός θα λήξει λήγει το βράδυ της Δευτέρας, 14 Νοεμβρίου και οι νικητές θα κληρωθούν και θα ανακοινωθούν το πρωί της Τρίτης.

Πριν ψηφίσετε, ακούστε όσα λέει ο παραγωγός της ταινίας Τζαντ Απατοου για την εμπειρία των «Φιλενάδων»

Γιατί θέλατε να κάνετε τις «Φιλενάδες» και πως διαφέρει αυτή η ταινία σε σύγκριση με τις υπόλοιπες «γαμήλιες» κωμωδίες;

Ηθελα να συνεργαστώ με την Κρίστεν Γουίγκ. Δουλέψαμε μαζί στο «Με την Πρώτη» και ήταν τόσο αστεία. Τη ρώτησα αν είχε κάποιες ιδέες για μια ταινία στην οποία θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει. Ηρθε λίγες μέρες μετά μαζί με τη φίλη της Ανι Μουμόλο. Μου είπαν ότι ήθελαν να κάνουν μια ταινία για μια γυναίκα που είναι παράνυφος της καλύτερης της φίλης και τη μέρα του γάμου παθαίνει νευρικό κλονισμό. Μου φάνηκε ωραία ιδέα.

Ηταν σημαντικό για σένα ότι οι «φιλενάδες» στην ταινία μιλούν σαν αληθινές γυναίκες, λίγο χύμα δηλαδή;

Ναι ήθελα να είναι όλο φυσικό και εμπιστεύτηκα την Γουίγκ να προσλάβει ανθρώπους που της άρεσαν και τις φίλες της, γιατί μόνο έτσι θα έμοιαζε αυθεντικό. Απ' ότι κατάλαβα είναι μια παρέα που δεν έχει όρια όταν μιλάνε μεταξύ τους.

Πόσο σε ενδιέφερε να αφήσεις τις ηθοποιούς σου να αυτοσχεδιάσουν;

Ηθελα να προσλάβω ανθρώπους που είναι πιο αστείοι από εμάς, ώστε να μπορούν να «διορθώσουν» τις ατέλειες του σεναρίου την ώρα του γυρίσματος. Τους είπα: «Εχουμε ένα σενάριο, αλλά μπορείτε να το ξεπεράσετε;» και τις περισσότερες φορές το κατάφεραν.

Ξεκίνησες και εσύ από τη σκηνή της stand-up comedy;

Εκανα stand-up comedy για πολύ καιρό και συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν τόσο αστείο όσο νόμιζα. Ηθελα να βρεθώ πίσω από τις κάμερες. Δεν ήμουν ούτε όσο γοητευτικός, ούτε όσο χαρισματικός πίστευα ότι ήμουν στη σκηνή!

Ας μιλήσουμε για τη σκηνή της τροφικής δηλητηρίασης, που είναι τόσο αστεία. Διασκέδασες με το γεγονός πως ξεπέρασες τα όρια με αυτήν;

Σκέφτηκα το εξής: «Πως κάνουμε κάτι που δεν είναι απλά αστείο, αλλά ξεκαρδιστικό, που κρατάει πολύ ώρα και το γέλιο γίνεται όλο και μεγαλύτερο;». Περάσαμε τέλεια. Νομίζω ότι ήταν η πιο αστεία σκηνή που έχω γυρίσει ποτέ.

Δεν ανησύχησες ποτέ πως, προκειμένου να αναδείξεις τις αυτοσχεδιαστικές ικανότητες των ηθοποιών σου, μπορεί να έχανες τον κεντρικό άξονα της ιστορίας σου;

Συνήθως, όταν γυρίζεις ό,τι ακριβώς γράφει το σενάριο, είσαι ασφαλής. Εχεις αυτό που θες και μετά λες «Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε εδω;» και ξαφνικά επικρατεί μια τρέλα!

Ας μιλήσουμε για την Μελίσα ΜακΚάρθι, γιατί ο χαρακτήρας της είναι εξωφρενικά αστείος.

Η Μελίσα δημιούργησε αυτόν τον χαρακτήρα που κυριολεκτικά μας τρέλανε. Ξαφνικά έπρεπε να ξαναγράψει όλο το σενάριο από την αρχή για να μπορέσει να ενσωματώσει έναν τόσο αστείο χαρακτήρα. Είναι απίστευτο. Είναι πολύ σπάνιο στις ταινίες να νιώθεις πως όλο το συνεργείο θέλει πάρα πολύ έναν ήρωα, ώστε να του επιτρέπει να κάνει τα πάντα...

Εμαθες κάτι παραπάνω για τις γυναίκες κάνοντας αυτήν την ταινία;

Υπάρχει κάτι ευγενικό με τις γυναίκες. Ακόμη κι όταν είναι έξαλλες, φέρονται καλά η μία στην άλλη. Δεν είναι ευθύ, έχει να κάνει πιο πολύ με μια παθητική επιθετικότητα. Εκεί όπου ένας άντρας θα πει «Δεν μου αρέσει αυτό που λες», μια γυναίκα θα σε ισοπεδώσει λέγοντας «Μου αρέσει το φόρεμα σου!».

Ποια είναι η γνώμη σου για τις συγκρίσεις τις ταινίας με το «Ηangover»;

Χαίρομαι πολύ που ο κόσμος πιστεύει ότι η ταινία είναι τόσο αστεία ώστε να μπορεί να συγκριθεί με ένα από τα πιο αστεία φιλμ που έγιναν ποτέ. Οι «Φιλενάδες» δεν μοιάζουν με το «Hangover» εκτός από το γεγονός πως είναι μια ταινία για μια παρέα γυναικών ενώ το άλλο είναι μια ταινία για μια αντροπαρέα. Και κάπου υπάρχει και ένας γάμος.

Υπήρχαν πολλές σκηνές και αστεία στιγμιότυπα που κόπηκαν στην τελική εκδοχή της ταινίας; Να περιμένουν ωραία extras στο DVD;

Εχουμε πολλές κομμένες σκηνές και στην πραγματικότητα υπάρχει και μια μεγαλύτερη σε διάρκεια εκδοχή της ταινίας. Και φυσικά στο DVD θα υπάρχουν και πολλά αστεία από τα γυρίσματα. Χωρίς λογοκρισία!

Διαβάστε περισσότερα για τις «Φιλενάδες»