Buzz

«Keep It For Yourself» και δείτε μια χαμένη ταινία της Κλερ Ντενί

στα 10

Γυρισμένο στη Νέα Υόρκη το 1991 με την Σαρα Ντράιβερ και τον Βίνσεντ Γκάλο να πρωταγωνιστούν ανάμεσα σε άλλους, το 40λεπτο φιλμ εμφανίστηκε ξανά -σχεδόν από το πουθενά.

«Keep It For Yourself» και δείτε μια χαμένη ταινία της Κλερ Ντενί

Το «Keep It For Yourself» γυρίστηκε σαν ένα διαφημιστικό για ένα αυτοκίνητο της Nissan, το μοντέλο «Figaro» που κυκλοφόρησε μόνο στην Ιαπωνία και το οποίο η Κλερ Ντενί, ανέλαβε να προωθήσει με αυτόν τον τρόπο.

Δείτε ακόμη: «The Rise and Fall of a Small Film Company»: Μια χαμένη ταινία του Ζαν-Λικ Γκοντάρ επιστρέφει

Η πρώτη και μόνη ταινία που η σκηνοθέτης γύρισε στην Αμερική, ακολουθεί την ιστορία μιας νεαρής γαλλίδας που ο αμερικάνος φίλος της την προσκαλεί στη Νέα Υόρκη και των (μικρών) περιπετειών που θα ζήσει όταν θα βρεθεί εκεί. «Ολα ήταν νέα κι η εμπειρία άλλαξε τα πάντα για μένα» λέει η Ντενί. «Το κρύο της Νέας Υόρκης, οι κλειστοί δρόμοι εξαιτίας του Πολέμου του Κόλπου (που ξέσπασε όσο γυρίζαμε την ταινία), ένα μικροσκοπικό μπάτζετ και οι διαφορετικές προσδοκίες μιας αμερικανικής παραγωγής με έκαναν να ανακαλύψω μια ευκολία που δεν πίστευα ότι είχα. Και ήταν φανταστικό ότι γνώρισα ανθρώπους σαν τον Τζέιμς Σέιμους ή τον Βινσεντ Γκάλο κι ότι είχα την Ανιες Γκοντάρ (στη φωτογραφία) και την Σάρα Ντράιβερ στο πλευρό μου».

keep it for yourself 607

Ο Πόλεμος του Κόλπου κάνει την εμφάνισή του στο φιλμ της Ντενί που με τον τρόπο του λειτουργεί σαν μια χρονοκάψουλα της εποχής του, χαμένη για χρόνια τόσο που και η ίδια η σκηνοθέτης του δεν είχε ιδέα αν υπήρχε πουθενά κάποια κόπια της ταινίας της.

Οι άνθρωποι του Le Cinema Club ενός online streaming site που προβάλει μια ταινία κάθε εβδομάδα, ανακάλυψαν μια VHS του φιλμ στην Ιαπωνία, από την οποία έκαναν ένα ψηφιακό transfer προσπαθώντας να αποκαταστήσουν το φιλμ στην καλύτερη δυνατή ποιότητα.

Το αποτέλεσμα μπορείτε να δείτε online στο Le Cinema Club.

Δείτε ακόμη: «Eté 84»: Ο Φρανσουά Οζόν γυρίζει ήδη την επόμενη ταινία του