Buzz

Ο Κωνσταντίνος Βήτα χαρίζει στο Flix ένα μουσικό θέμα από το «Αρκαδία Χαίρε» του Φίλιππου Κουτσαφτή

στα 10

Ακούστε αποκλειστικά στο Flix ένα από τα υπέροχα μουσικά θέματα του Κωνσταντίνου Βήτα από τη μουσική που έγραψε για το «Αρκαδία Χαίρε» του Φίλιππου Κουτσαφτή.

Ο Κωνσταντίνος Βήτα χαρίζει στο Flix ένα μουσικό θέμα από το «Αρκαδία Χαίρε» του Φίλιππου Κουτσαφτή

Η σχέση του Κωνσταντίνου Βήτα με τον Φίλιππο Κουτσαφτή κρατάει από το 1999, όταν ο πρώτος έντυσε μουσικά την «Αγέλαστο Πέτρα» σε ένα από τα πιο όμορφα soundtrack των τελευταίων δεκαετιών.

Από τότε και μέχρι σήμερα, ο Κωνσταντίνος Βήτα συνεχίζει απρόσκοπτα την υπέροχη, μοναχική του πορεία στην ηλεκτροποπ που δεν θα σταματήσουμε να αγαπάμε ποτέ, ενώ μέσα στα χρόνια υπέγραψε επιλεγμένα μουσικές για το σινεμά, αναμεσά τους για την «Επίθεση του Γιγαντιαίου Μουσακά» του Πάνου Χ. Κούτρα το 1999 και το «Without» του Αλέξανδρου Αβρανά το 2008.

Στο κάλεσμα του Φίλιππου Κουτσαφτή για να ντύσει μουσικά το «Αρκαδία Χαίρε», ο Κωνσταντίνος Βήτα κατάφερε να εικονογραφήσει ξανά με τον δικό του τρόπο την ερημιά του ελληνικού τοπίου και τις ξεχασμένες από τη μνήμη γωνιές ενός μυθικού τόπου.

Διαβάστε ακόμη: «Ο χρόνος με βοηθάει να θεραπεύω ως ένα βαθμό την ανεπάρκειά μου»: Ο Φίλιππος Κουτσαφτής μιλάει στο Flix

Αρκαδία χαίρε 607

Οπως δηλώνει ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Βήτα στο Flix: «Αγάπησα τις εικόνες που ο Φίλιππος μου έδειξε, είναι ένα φίλμ για την εγκατάλειψη, για την ομορφιά της γης που παραμένει ότι και αν συμβεί, κάτι σαν τη πίστη που η ψυχή ζητά. Μια συνομιλία με το χώμα, τον ήλιο, τον άνθρωπο που πηγαινοέρχεται, ένας διάλογος με την μακροθυμία».

Αντίστοιχα, ο Φίλιππος Κουτσαφτής μας απαντάει στο τι είναι αυτό που προσθέτει η μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα στη δική του αφήγηση: «Η μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα λειτουργεί αντιστικτικά, χωρίς να κυριαρχεί ή να υποβιβάζεται σε σχέση με τα υπόλοιπα στοιχεία (εικόνα, λόγος, κτλ). Και αυτό το σύγχρονο μουσικό ιδίωμα προσθέτει μια άλλη διάσταση στην ταινία».

Ακούστε παρακάτω το μουσικό θέμα «Arcadia Theme #1» από το soundtrack του «Αρκαδία Χαίρε», ελπίζοντας πως γρήγορα θα κυκλοφορήσει και ολόκληρο.


Το «Αρκαδία Χαίρε» του Φίλιππου Κουτσαφτή προβάλλεται ήδη στις αίθουσες από την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου.