Buzz

Κάθε προδοσία ξεκινά από εμπιστοσύνη: Τρέιλερ για το «A Most Wanted Man»

στα 10

Το «Κι ο Κλήρος Επεσε στον Σμάιλι», ανέβασε ψηλά τις προσδοκίες μας από τις μεταφορές των έργων του Τζον ΛεΚαρέ στην οθόνη. Κι απ ότι φαίνεται ο Αντον Κόρμπιν δεν θα μας απογοητεύσει.

Κάθε προδοσία ξεκινά από εμπιστοσύνη: Τρέιλερ για το «A Most Wanted Man»

Τοποθετημένο στον μετά την 11 Σεπτεμβρίου κόσμο του «πολέμου στην τρομοκρατία», η ιστορία διαδραματίζεται στο Αμβούργο, εκεί όπου φτάνει ένας άντρας από την Τσετσενία, φτάνει κυνηγημένος για να βρει καταφύγιο στην ισλαμική κοινότητα της πόλης και να διεκδικήσει από μια μεγάλη τράπεζα την περιουσία που θεωρητικά ανήκει στον πατέρα του.

Ενας τραπεζίτης, μια δικηγόρος ειδική στις υποθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας και της Αμερικής, θα εμπλακούν στην ιστορία που γίνεται όλο και πιο περίπλοκη καθώς η αληθινή ταυτότητα του αρχίζει να αποκαλύπτεται...

Οι ταινίες που προέρχονται από βιβλία του Λε Καρέ δεν είναι πάντα απόλυτα πετυχημένες (για κάθε «Σμάιλι», υπάρχει κι ένας «Ράφτη του Παναμά», ή ένα μάλλον αδιάφορος «Επίμονος Κηπουρός»), αλλά εδώ ο Κόρμπιν μοιάζει να έχει πετύχει ένα πολύ ενδιαφέρον κλίμα που μπλέκει την αγωνία με την υποβόσκουσα παράνοια που γεννά, κάθε υπόνοια έστω, της λέξης «τρομοκρατία» στις μέρες μας.

Το βιβλίο που διασκεύασε σεναριακά ο Αντριου Μπόβελ (της φήμης του «Lantana») έχει άλλωστε μπόλικο υλικό όχι μόνο για δράση αλλά και για σκέψη και για μεστούς ρόλους που εδώ αναλαμβάνουν να ενσαρκώσουν εξαιρετικοί ηθοποιοί όπως ο Γουίλεμ Νταφόε, ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, η Ρέιτσελ ΜακΑνταμς, η Ρόμπιν Ράιτ και ο Ντάνιελ Μπρουλ.

Τα πλάνα που μπορείτε να δείτε πιο κάτω δεν αποτελούν το «επίσημο» τρέιλερ, αλλά αυτό που προβλήθηκε πρόσφατα στο φεστιβάλ των Καννών για τους υποψήφιους αγοραστές της ταινίας και το οποίο διέρρευσε σήμερα. Δείτε το πριν κατέβει και ναι, αξίζει τον κόπο!