Buzz

«Η Καρδιά του Κτήνους» χτυπά ξανά, δέκα χρόνια μετά

στα 10

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, ο σκηνοθέτης της Ρένος Χαραλαμπίδης κι ο συγγραφέας του βιβλίου στο οποίο βασίστηκε συναντιούνται στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Flix Team
«Η Καρδιά του Κτήνους» χτυπά ξανά, δέκα χρόνια μετά

Ηταν δέκα χρόνια πριν όταν ο Ρένος Χαραλαμπίδης με φόντο μια εορταστική (πολύ διαφορετική στην προ την κρίση εποχή) ξεκινούσε τα γυρίσματα της τρίτης μεγάλου μήκους ταινίας του «Η Καρδιά του Κτήνους».

Προϋπήρχε το βιβλίο του Πέτρου Τατσόπουλου, η ιστορία ενός νεαρού φιλόδοξου νάρκισσου, που βλέπει την ζωή με υπερβάλλοντα ρομαντισμό και τους ανθρώπους με υπεροψία και που παρά το ατυχές ονοματεπώνυμό του, Στέφανος Τζουτζές, πιστεύει ακράδαντα στο τυχερό του άστρο.

Μόνο που η ζωή του προσφέρει απλόχερα χρέη κι απόρριψη και μια μοναδική ευκαιρία την πρόταση ενός παλιού συμμαθητή του, να βγάλουν εύκολο χρήμα, ληστεύοντας την τράπεζα στην οποία δουλεύει ως ταμίας. Μόνο που ως γνωστόν στη ζωή, απολύτως τίποτα δεν είναι εύκολο.

Δέκα χρόνια μετά, η ταινία του Ρένου, ένα μείγμα αστικού νουάρ, διστακτικής κωμωδίας και γλυκόπικρης σάτιρας των ανθρώπινων αδυναμιών, εξακολουθεί να κρατά την γοητεία της. Και θα το αποδείξει μέσα από την ειδική εκδήλωση που διοργανώνεται στις 30 Νοεμβρίου στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος).

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης κι ο Πέτρος Τατσόπουλος θα κουβεντιάσουν για το φιλμ και για την σχέση του σινεμά με την λογοτεχνία, ενώ θα προβληθούν τόσο η ταινία όσο και ένα making of του φιλμ διάρκειας 20 λεπτών.

Η είσοδος είναι δωρεάν και για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.