Industry

Κάντε ένα «Pit Stop» και βοηθήστε μια ταινία να γυριστεί

στα 10

Γνωστός στο ελληνικό κοινό από ταινίες σαν το «Happy Birthday» και το «Ciao» (και οι δυο έχουν προβληθεί στις Νύχτες Πρεμιέρας), ο Γεν Ταν στρέφεται (και στο internet) για την χρηματοδότηση της επόμενης ταινίας του.

Κάντε ένα «Pit Stop» και βοηθήστε μια ταινία να γυριστεί
Μια φωτογραφία αρκεί να μεταδώσει το ύφος ενός φιλμ;

Οι χαμηλότονες, εσωτερικές ταινίες του, μπορεί να μοιάζουν εκτός τόπου και χρόνου στο τοπίο ενός ανεξάρτητου σινεμά που ψάχνει συνεχώς την επόμενη μεγάλη crossover επιτυχία, αλλά ορίζουν ξεκάθαρα την περιοχή ενός ιδιαίτερου δημιουργού που αναζητά την έμπνευση πέρα από τις προφανείς πηγές και το κοινό του μακριά από το hype. Τα φιλμ του Ταν, έχουν περισσότερα κοινά με τις ταινίες των Ασιατών masters ή του arthouse ευρωπαϊκού σινεμά παρά με την παρούσα σκηνή του αμερικάνικου ανεξάρτητου κινηματογράφου. Πόσο μάλλον με το μεγαλύτερο τμήμα των σκηνοθετών που ορίζουν σήμερα το gay σινεμά.

To «Happy Birthday», δεν είχε κανένα σημείο επαφής με την (ανόητη) χαρά και την (αβάσταχτη) ελαφρότητα που διέκρινε τις gay ταινίες το 2002 όταν έκανε την εμφάνισή του, το «Ciao» το 2008 ήταν ένα μελαγχολικό κινηματογραφικό χαϊκού για την απώλεια και την επιθυμία, που εκ των πραγμάτων, δεν είχε καμιά τύχη στην μερίδα εκείνη του κοινού προσκυνά τη Μαντόνα και βρίσκει τη Lady Gaga «θεά».

Το «Pit Stop» η ταινία που ο Γεν Ταν ετοιμάζει αυτό τον καιρό, βρίσκεται σε ανάλογο μήκος κύματος. Οι παράλληλες ιστορίες δυο ανδρών σε μια μικρή πόλη του Τέξας, εκεί που το να είσαι gay δεν είναι το ίδιο εύκολο ή ανώδυνο όσο σε μια μεγαλούπολη, δίνει την αφορμή στο φιλμ να χτίσει το πορτρέτο μιας μεγάλης μερίδας ανθρώπων που μοιάζουν να μην χωράνε ούτε στη κυρίαρχη gay κουλτούρα, ούτε στο σινεμά.

Ο ίδιος ο Γεν Ταν λέει πως «η ιδέα για το «Pit Stop» βρισκόταν στο μυαλό μου από το 2002 όταν ταξίδευα μεταξύ του Ντάλας και του Χιούστον για το post production «Happy Birtday». Αρχισα να σκέφτομαι την ζωή σε όλες αυτές τις μικρές πόλεις στο ενδιάμεσο της διαδρομής, πόλεις που σταματούσα μόνο για καφέ και βενζίνη και να αναρωτιέμαι πως θα είναι να ζεις εκεί όντας gay».

Το σενάριο που προέκυψε από τις σκέψεις του κι από την ερευνά του για την ζωή των ανθρώπων που έχουν καταφέρει να βρουν την δική τους θέση σε μέρη που θεωρητικά δεν διακρίνονται για την ανεκτικότητά τους, έγινε δεκτό το εργαστήριο σεναρίων του Outfest to 2009 ενώ πρόσφατα κέρδισε επιχορήγηση από 7000 δολαρίων από το Austin Film Society’s Texas Filmmakers’ Production Fund.

Εν τούτοις, προκειμένου η ταινία να προχωρήσει στην παραγωγή της, το project χρειάζεται 22000 δολάρια ακόμη τα οποία προσπαθεί να συγκεντρώσει μέσω του crowd funding site, USA Projects. Μέχρι τώρα έχει εξασφαλίσει κάτι παραπάνω από το 60% του ζητούμενου ποσού, αλλά θα πρέπει να φτάσει στο 100% μέσα στον επόμενο μήνα, για να τα πάρει.

Αν θέλετε να βοηθήσετε, μπορείτε να προσφέρετε ένα ποσό όσο μικρό (ξεκινώντας από ένα δολάριο) ή μεγάλο θέλετε (διάφορα bonus σας περιμένουν όσο μεγαλύτερη είναι η βοήθειά σας), ή απλά διαδίδοντας την ύπαρξη του project σε όσους νομίζετε ότι μπορεί να ενδιαφέρονται.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την σελίδα του «Pit Stop»στο USA Projects και δείτε πιο κάτω, ένα βίντεο όπου ο σκηνοθέτης παρουσιάζει το φιλμ και το όραμά του γι αυτό.