Buzz

Κάνε δική σου μια Μέριλιν Μονρό του Αντι Γουόρχολ αξίας 5.000 ευρώ!

στα 10

Μια από τις δέκα μυθικές προσωπογραφίες της Μέριλιν Μονρό που ο Αντι Γουόρχολ έφτιαξε ανάμεσα στο 1963 και το 1967 πωλείται αύριο Τρίτη 26 Ιουνίου σε δημοπρασία, έναντι του ποσού των 5000 ευρώ. Ανεκτίμητο μεν, όχι πολύ ακριβό δε...

Κάνε δική σου μια Μέριλιν Μονρό του Αντι Γουόρχολ αξίας 5.000 ευρώ!

Ηταν μετά το θάνατο της Μέριλιν Μονρό, όταν ο Αντι Γουόρχολ θα χρησιμοποιούσε μια φωτογραφία της από τα γυρίσματα του «Νιαγάρα» του Χένρι Χάθαγουεϊ από το 1953, για να φιλοτεχνήσει, ανάμεσα σε άλλα έργα (με διασημότερο το επονομαζόμενο ως «Marilyn Diptych») δέκα από τις πιο διάσημες μεταξοτυπίες ολόκληρης της ποπ κουλτούρας.

Τα πορτρέτα της Μέριλιν, έγιναν φυσικά ανάρπαστα, ψηφίστηκαν μέσα στα χρόνια ως ό,τι πιο επιδραστικό έκανε ποτέ στην καριέρα του ο Γουόρχολ και άφησαν τη Μέριλιν Μονρό για ακόμη ένα λόγο στην αθανασία, παραμένοντας τα έργα τέχνης που συνέλαβαν πιο ιδιοφυώς από οτιδήποτε άλλο τον άνθρωπο Μέριλιν μέσα στο προϊόν Μονρό, επανευφευρίσκοντας τη «μοναδικότητα» που κατά τον Γουόρχολ ο κόσμος του θεάματος είχε αφαιρέσει από την νεαρή ηθοποιό.

Η δημοπρασία του (πιστοποιημένου από ειδικό έργων τέχνης) πορτρέτου της Μέριλιν Μορνό θα γίνει αύριο στην αίθουσα VV στον αριθμό 3 της οδού Rue de Rossini στο Παρίσι με αρχική τιμή 5000 ευρώ.

Αν υπολογίσει κανείς πως στο παρελθόν, πορτρέτα της Μέριλιν από την ίδια σειρά έχουν αγγίξει μέχρι και τα 80 εκατομμύρια δολάρια, τότε μπορείς να υποψιαστείς πως η ιδιαίτερα χαμηλή τιμή για το πορτρέτο που βλέπετε παρακάτω (δείτε το ολόκληρο στο gallery) είναι κάτι παραπάνω από «ευκαιρία».