Buzz

Ηρθε (επιτέλους) η μέρα που ο Τζον Γουότερς δίνει συμβουλές ζωής στους νέους

στα 10

Μιλώντας στην τελετή αποφοίτησης του Rhode Island School of Design, o σκηνοθέτης μοιράζεται κάτι από την (βρώμικη) σοφία του.

Ηρθε (επιτέλους) η μέρα που ο Τζον Γουότερς δίνει συμβουλές ζωής στους νέους

Μοιάζει σχεδόν παράδοξο το πως ένας άνθρωπος που αποβλήθηκε από το σχολείο και διώχτηκε από το πανεπιστήμιο «για το πρώτο σκάνδαλο μαριχουάνας σε πανεπιστημιακό campus» όπως ο ίδιος παραδέχεται στον απολαυστικό λόγο του, καλείται να παραδώσει συμβουλές ζωής σε αποφοίτους ενός πανεπιστημίου.

Η καλύτερα, μοιάζει απόλυτα ελπιδοφόρο, ένα ανατρεπτικό μήνυμα για το πως οι κανόνες είναι φτιαγμένοι για να καταρρίπτονται και πως οι μονάδες, οι άνθρωποι με όραμα επιμονή και πάθος, βρίσκονται συχνά πέρα από τα όρια του κοινωνικά αποδεκτού, ανοίγουν δρόμους μπροστά σε αυτό που κάποτε θα γίνει «ο κανόνας».

Και κάπως έτσι ο Τζον Γουότερς, που όπως λέει ο ίδιος το κοινό τον είχε χρίσει «Πρίγκηπα του Εμετού» ανάμεσα σε άλλα κοσμητικά επίθετα, βρίσκεται μπροστά σε μια ομάδα από ενθουσιώδεις νέους ανθρώπους που χειροκροτούν όταν τον ακούν να λέει πράγματα όπως «ο αληθινός πλούτος είναι να μην ξοδεύεις τον χρόνο σου δίπλα σε μαλάκες», ή ότι το «καθήκον της σύγχρονης τέχνης είναι να γκρεμίζει ότι προηγήθηκε».

john waters 607

Δείτε και ακούστε τον ολόκληρο πιο κάτω.


Διαβάστε ακόμη: