Buzz

Και όμως, ο Τζον Τραβόλτα ανακάλυψε ένα ιστορικό λάθος στο «Κάποτε στο... Χόλιγουντ»

στα 10

Και κάτι ξέρει, γιατί βρισκόταν εκεί!

Και όμως, ο Τζον Τραβόλτα ανακάλυψε ένα ιστορικό λάθος στο «Κάποτε στο... Χόλιγουντ»

Ο Τζον Τραβόλτα έχει τη δική του ιστορία με τον Κουέντιν Ταραντίνο: το «Pulp Fiction», το 1994, ήταν η αφετηρία για τη νέα, δεύτερη φάση της καριέρας του (που, ομολογουμένως, δεν ξαναγνώρισε τέτοιο high στην πορεία της). Τώρα, λοιπόν, ο Τραβόλτα πήγε σινεμά να δει το «Κάποτε στο... Χόλιγουντ» και, μιλώντας σε δημοσιογράφους για τη νέα ταινία του, το «The Fanatic», είχε να παρατηρήσει ένα λαθάκι!

Διαβάστε ακόμη: Ο Πολ Τόμας Αντερσον επιστρέφει, με τη νέα ταινία του, στο... ευρύτερο σύμπαν του «Boogie Nights»

Μπορεί ο Κουέντιν Ταραντίνο να είναι ο πιο σχολαστικός film buff στην Ιστορία του σινεμά, αλλά ο Τζον Τραβόλτα αφ' ενός είναι πιλότος και ορκισμένος φαν της αερπλοΐας και, αφ' ετέρου, το 1969, τη χρονιά όπου εκτυλίσσεται η ταινία, είχε μόλις φτάσει στο Χόλιγουντ προς αναζήτηση καριέρας. Εξηγεί, λοιπόν, ο Τραβόλτα: «Οταν ο ήρωας του Λεονάρντι ΝτιΚάπριο, ο Ρικ Ντάλτον, επιστρέφει στην Αμερική από την Ιταλία, ή όπου είχε πάει, ο αφηγητής λέει ότι ταξίδεψε μ' ένα 747. Το 747 έκανε τη δοκιμαστική πτήση του τον Φεβρουάριο του 1969, αλλά μπήκε σε κανονική λειτουργία τον Ιανουάριο του 1970. Δηλαδή εννέα μήνες αργότερα! Ο Ρικ Ντάλτον θα είχε ταξιδέψει μ' ένα Μπόινγκ 707!»

τζον τραβόλτα 607Ο Τζον Τραβόλτα στις αρχές της καριέρας του!

Μικρό το σφάλμα, ειδικά για μια ταινία που ποτέ δεν προσποιήθηκε ότι αποτελεί πιστή αναπαράσταση της πραγματικότητας, ωστόσο ο Τραβόλτα γίνεται ακόμα πιο τρυφερός όταν θυμάται τη δική του... άφιξη στο Λος Αντζελες του '69: «Θυμάμαι να βρίσκομαι σ' αυτή την πόλη, όπου συνέβαιναν όλα αυτά. Θυμάμαι να φοβάμαι όταν δολοφονήθηκε η Σάρον Τέιτ. Μου έφερε στο νου πολύ πιο αληθινές αναμνήσεις απ' ό,τι όταν γυρίζαμε το "Pulp Fiction". Βρισκόμουν εκεί, ακριβώς εκείνη τη στιγμή με όλα τα πρόσωπα της ταινίας κι αυτό είναι το σπουδαίο ταλέντο του Κουέντιν ως δημιουργού. Οπως και με το "Inglorious Basterds", μ' έναν τρόπο επιδιορθώνει την ιστορία μας.»