Buzz

«John McAfee’s Last Stand»: όταν η ζωή είναι πιο τρελή από τις ταινίες

στα 10

Ο δημιουργός του McAfee, του γνωστού αντιβιωτικού για τα pc, μετατράπηκε από tech genius και πολυεκατομμυριούχος σε παρανοϊκό καταζητούμενο έμπρο ναρκωτικών και δολοφόνο. Είναι δυνατόν η ιστορία του να μη γίνει ταινία;

«John McAfee’s Last Stand»: όταν η ζωή είναι πιο τρελή από τις ταινίες

Είναι από τις πραγματικές ιστορίες που μόλις τις ακούς ή τις διαβάσεις, μετράς αντίστροφα μέχρι να γίνουν ταινία. Και η ιστορία του Τζον ΜακΑφι δεν άργησε καθόλου! Μόλις τον Δεκέμβριο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Wired το άρθρο του Τζόσουα Ντέιβις [διαβάστε το εδώ] για την παρανοϊκή κάθοδο στην παρανομία του Τζον ΜακΑφι, του tech μεγιστάνα που γνωρίζουμε καλύτερα από το… αντιβιωτικό μας, τον άνθρωπο που σχεδίασε το McAfee και έγινε δισεκατομμυριούχος τη δεκαετία του ’90.

mcafeeyoungΟ Τζον ΜακΑφι όταν ακόμα ήταν η προσωποποίηση της επιτυχίας

Διαβάστε παρακάτω τη σύνοψη της ιστορίας – και της ταινίας – και επιβεβαιώστε μαζί μας ότι αν δεν ήταν πραγματική, δε θα την πιστεύατε:

Πρώην προγραμματιστής στη NASA, ο Τζον ΜακΑφι είναι ο 66χρονος γκουρού των software που σχεδίασε το πρώτο εμπορικό αντιβιωτικό πρόγραμμα. Τους τελευταίους μήνες, ο ΜακΑφι διέμενε στο Μπελίζ, στην κεντρική Αμερική, στην πλευρά της Καραϊβικής, καταζητούμενος από την αστυνομία με την κατηγορία του φόνου του γείτονά του, Γκρέγκορι Βάιαντ Φολ. Ο ΜακΑφι είχε ήδη συλληφθεί στο παρελθόν με την κατηγορία της παράνομης παρασκευής μεθαμφεταμίνης και την παράνομη κατοχή όπλου.

caffeegroupΟ Τζον ΜακΑφι με την... παρέα του στο Μπελίζ, αγκαλιά με την κοπέλα του, Εϊμι, που φέτος έκλεισε τα 18.

Παρότι η εταιρεία του, McAfee Inc & Associates, αγοράστηκε το 2010 από την Intel για 7,68 δισεκατομμύρια δολάρια, ο ίδιος ο ΜακΑφι είχε πουλήσει τις μετοχές του το 1994 κι από τότε δεν ξανασχολήθηκε με τον επιχειρηματικό κολοσσό που ο ίδιος είχε δημιουργήσει.

Ο ΜακΑφι ζήτησε πολιτικό άσυλο από τη Γουατεμάλα, αλλά το αίτημά του δεν έγινε δεκτό και η χώρα αποφάσισε να τον εκδόσει στο Μπελίζ, καθώς η διέμενε εκεί παράνομα. Στο κρατητήριο ο ΜακΑφι προσποιήθηκε ότι έπαθε καρδιακή προσβολή, ώστε να δώσει χρόνο στο δικηγόρο του για τις απαραίτητες εφέσεις κι έτσι στις 12 Δεκεμβρίου του 2012, ο ΜακΑφι εκδόθηκε, τελικά, στις Η.Π.Α.

Στο απόγειο της επιτυχίας του, η περιουσία του Τζον ΜακΑφι ξεπερνούσε τα 100 εκατομμύρια δολάρια, αλλά στο μεταξύ, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης, αναγκάστηκε να πουλήσει το μεγαλύτερο μέρος της.

mcgunΟ Τζον ΜακΑφι εξασφαλίζει ότι κανένας ιός δε θα προσβάλει τον υπολογιστή σας

Η Warner Bros. εξασφάλισε τα δικαιώματα του άρθρου του Τζόσουα Ντέιβις για κινηματογραφική μεταφορά και η ταινία βρίσκεται ήδη σε προετοιμασία, με συμπαραγωγούς τον Ντέιβις και την Condé Nast, όπου εκδίδεται το Wired.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας ανέλαβε το δημιουργικό δίδυμο των Γκλεν Φικάρα και Τζον Ρέκουα, περισσότερο γνωστοί για την τελευταία τους ταινία, «Crazy, Stupid, Love.» Οι Φικάρα και Ρέκουα, ωστόσο, ήταν εκείνοι που υπέγραψαν, το 2009, το «I Love You Phillip Morris», την επίσης απίστευτη κι όμως αληθινή ιστορία του Στίβεν Ράσελ, πράγμα που μας υποψιάζει ότι και η νέα τους ταινία, που θα λέγεται «John McAfee’s Last Stand», θα έχει την κυνική ματιά που ταιριάζει στις πιο παρανοϊκές ιστορίες της ζωής.