Φεστιβάλ / Βραβεία

«Jeune et Jolie»: Νεανική σάρκα, ερωτισμός και περιέργεια στο teaser για τη νέα ταινία του Φρανσούα Οζόν

στα 10

Καθώς το «Αγόρι στο Τελευταίο Θρανίο», εξακολουθεί να ανοίγει στις αίθουσες ανά τον κόσμο, ο Γάλλος σκηνοθέτης έχει έτοιμο ένα ακόμη φιλμ που θα διαγωνιστεί για το φετινό Χρυσό Φοίνικα στο 66ο Φεστιβάλ Καννών.

«Jeune et Jolie»: Νεανική σάρκα, ερωτισμός και περιέργεια στο teaser για τη νέα ταινία του Φρανσούα Οζόν

Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Φρανσουά Οζόν ότι δεν δουλεύει σκληρά. Η προηγούμενη ταινία του κέρδιζε το μεγάλο βραβείο στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά σε λίγες μέρες η επόμενη θα διαγωνίζεται για τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες. (Διαβάστε εδώ περισσότερα)

Κι αν ο Οζόν έχει εκπέσει από τον θρόνο του enfant terrible του γαλλικού σινεμά (έχουν περάσει οι μέρες που ήταν άλλωστε παιδί), με το «Αγόρι στο Τελευταίο Θρανίο», έδειξε να βρίσκει και πάλι κάτι από τον παλιό, καλό, αιχμηρό εαυτό του.

Κρίνοντας από το πρώτο teaser του «Jeune et Jolie», εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλό δρόμο. Ελάχιστα πράγματα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για την ταινία, πέρα από το καστ που βρίσκει την νεαρή ηθοποιό και μοντέλο Μαρίν Βακτ στον κεντρικό ρόλο και την Σαρλότ Ράμπλιν τον Φεντερίκ Πιερό και την Ζεραλντίν Πελάς να συμπρωταγωνιστούν.

Η μόνη περιγραφή που είχαμε για την υπόθεσή της, ήταν η φράση «το πορτρέτο ενός κοριτσιού δεκαεπτά ετών, στην διάρκεια τεσσάρων εποχών, μέσα από τέσσερα τραγούδια». Στο τρέιλερ την βλέπουμε να διασχίζει τον διάδρομο ενός ξενοδοχείου. Καθ οδόν προς το δωμάτιο ενός αγνώστου. Στο κρεββάτι του οποίου θα βρεθεί γυμνή λίγα λεπτά αργότερα.

Κι αυτά προφανώς είναι όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε προς το παρόν. Και ναι, είναι αρκετά!


Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ των Καννών