Buzz

Nobody puts Βaby in the corner (for long!): Ανακοινώθηκε επισήμως το sequel του «Dirty Dancing»

στα 10

35 χρόνια μετά, η Baby θα επιστρέψει στην κατασκήνωση των Κάτσκιλς για ένα ακόμα καλοκαίρι και το sequel του «Dirty Dancing». Αλλά, χωρίς τον Johnny, ποιος θα την βγάλει από τη γωνία;

Nobody puts Βaby in the corner (for long!): Ανακοινώθηκε επισήμως το sequel του «Dirty Dancing»

Τον Αύγουστο του 1987 έκανε πρεμιέρα μία δραμεντί που εκτόξευσε τη φήμη του Πάτρικ Σουέιζι ως χολιγουντιανού καβαλιέρου, πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα του soundtrack της και μας απενοχοποίησε ώστε να λικνίσουμε βρώμικα τους γοφούς μας.

Το «Dirty Dancing» με όλο του το ροζ καλλιγραφικό γκλίτερ, το αταίριαστο πρωταγωνιστικό του ζευγάρι, την μελό υπόθεση και το rock 'n' roll/latin/funk/pop soundtrack κατάφερε να μείνει στην ιστορία. Μπορεί ως ενδεικτική ποπ κομεντί, μπορεί ως 80ς εξτραβαγκάνζα, μπορεί ως ο απόλυτος ορισμός του chick flick. Το θέμα όμως είναι ότι η ταινία που προοριζόταν για το τελευταίο ράφι των βίντεο κλαμπ, έκανε άλμα στο κενό, ή μάλλον στο κοινό, που την έπιασε θριαμβευτικά στον αέρα, τα box office στροβιλίστηκαν ρυθμικά και όλοι μας... had the time of our lives.

Διαβάστε κι αυτό: «Dirty Dancing»: 5+1 trivia που δεν γνωρίζετε για την ταινία

Dirty Dancing

Η ταινία του Εμίλ Αρντολίνο για την «Mπέιμπι», το έφηβο ασχημόπαπο κορίτσι που ζει το καλοκαίρι της ενηλικίωσης και απελευθέρωσής της στη βαρετή εβραϊκή κατασκήνωση που τη σέρνουν οι γονείς της, μαθαίνοντας χορό κι έρωτα στα στιβαρά μπράτσα του λαϊκού «Τζόνι», έκανε την πρεμιέρα του στην Αμερική τον Αύγουστο του 1987. Το ότι έκανε καν πρεμιέρα αποτελεί ένα μικρό χολιγουντιανό θαύμα: μετά από μία ταραχώδη προπαραγωγή (ο Πάτρικ Σουέζι και η Τζένιφερ Γκρέι δεν τα πήγαιναν καλά, μετά από διαμάχη που είχε ξεσπάσει στην προηγούμενη συνεργασία τους στο «Red Dawn»), ακολούθησε ένα ακόμα πιο θερμό επεισόδιο με την εταιρία νεανικών καλλυντικών «Clearasil» (τον κεντρικό χρηματοδότη-σπόνσορα της ταινίας) όταν οι παραγωγοί αρνήθηκαν να αφαιρέσουν από την υπόθεση τη θεματική της έκτρωσης και τέλος, όταν όλα ήταν έτοιμα... το κοινό που πήρε μέρος στις δοκιμαστικές πρώτες προβολές την έθαψε! Η ταινία δεν άρεσε, τα προκριματικά τεστ πάτωσαν.

Κανείς. Ομως. Δεν. Βάζει. Την. Μπέιμπι. Στη. Γωνία. Οταν η ταινία άνοιξε μαζικά, έγινε πανικός. Εμμονή. Λόγος να γραφτείς στην ballroom dancing σχολή της γειτονιάς σου. Να αγοράσεις λευκό φόρεμα. Να τα φτιάξεις με έναν Γιάννη. Το παγκόσμιο box office έφερε πίσω στα στούντιο 214 εκατομμύρια δολάρια, το soundtrack κατέβασε από την Νο1 θέση τον Μάικλ Τζάκσον και τον Μπρους Σπρίνγκστιν. Το «(I've Had) The Time of My Life» κέρδισε Οσκαρ και, 27 χρόνια μετά, έγινε το theme song του πάρτι του Flix.gr, όταν το έκαναν αθάνατο με την ερμηνεία τους οι Αργύρης Παπαδημητρόπουλος και Μάκης Παπαδημητρίου.

dirty dancing

35 χρόνια έχουν περάσει και σήμερα διαβάζουμε ότι χθες, στην παρουσίαση της Liongate στο Cinemacon στο Λας Βέγκας, ανακοινώθηκε επισήμως το sequel του «Dirty Dancing» και επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή της πρωταγωνίστριας Τζένιφερ Γκρέι.

Χωρίς τον πρόωρα εκλειπόντα Πάτρικ Σουέιζι, χωρίς τον Johnny της, η Baby θα επιστρέψει στην κατασκήνωση του Κέλερμαν στα Κάτσκιλς, για ένα ακόμα καλοκαίρι.

Φυσικά είναι άγνωστο αν υπάρχει σενάριο, ποια ιδέα θέλει την Baby να επιστρέφει, ή τι πρόκειται να συμβεί.

Να θυμίσουμε ότι έχουν γίνει πολλές προσπάθειες αναβίωσης του «Dirty Dancing»: το 1988 γυρίστηκε τηλεοπτική σειρά (που έγινε πολύ γρήγορα cancel), το 2004 κυκλοφόρησε το αποτυχημένο prequel «Dirty Dancing: Havana Nights», ενώ την ίδια χρονιά ανέβηκε θεατρική παράσταση στην Αυστραλία.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα μας απογοητεύσει η επιστροφή και θα μάς κάνει να ευχόμαστε να είχαν αφήσει την Baby ήσυχη, στην γωνίτσα της.