Φεστιβάλ / Βραβεία

Η Τζέιν Κάμπιον θα είναι το φετινό τιμώμενο πρόσωπο στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο

στα 10

Το 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 7-17 Αυγούστου.

Η Τζέιν Κάμπιον θα είναι το φετινό τιμώμενο πρόσωπο στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο

Η Τζέιν Κάμπιον θα είναι φέτος το τιμώμενο πρόσωπο του 77ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, η οποία θα τιμηθεί με το βραβείο Pardo d’onore Manor.

Το εξέχον ελβετικό φεστιβάλ αφιερωμένο στον ανεξάρτητο κινηματογράφο θα γιορτάσει την βραβευμένη σκηνοθέτη από τη Νέα Ζηλανδία στις 16 Αυγούστου κατά τη διάρκεια μιας τελετής στην Piazza Grande, με την Κάμπιον να συζητά με το κοινό την επόμενη μέρα. Οι ταινίες της «An Angel at My Table» (1990) και το «Πιάνο» (1993) - το τελευταίο που παρουσιαστεί σε μια νέα αποκατεστημένη κόπια 4K - έχουν επιλεγεί ως το αφιέρωμα του Λοκάρνο στην Κάμπιον.

jane campion

«Η βιογραφία της Τζέιν Κάμπιον είναι μια διαδοχή αξιοσημείωτων πρωτιών», σημείωσε το φεστιβάλ σε ανακοίνωσή του, αναφέροντας ότι η Κάμπιον είναι η πρώτη γυναίκα που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στις Καννες για το «Πιάνο», είναι η πρώτη γυναίκα που προτάθηκε δύο φορές στην κατηγορία καλύτερης σκηνοθεσίας στα Οσκαρ – κερδίζοντας μία φορά για την «Εξουσία του Σκύλου» το 2021 – και ο πρώτη σκηνοθέτης από τη Νέα Ζηλανδία που διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας και κέρδισε το Ασημένιο Λιοντάρι για την καλύτερη σκηνοθεσία, επίσης για την «Εξουσία του Σκύλου».

Προηγούμενοι αποδέκτες του βραβείου του Λοκάρνο ήταν οι Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, Κεν Λόουτς, Ζαν-Λικ Γκοντάρ, Βέρνερ Χέρτζογκ, Κέλι Ράιχαρντ, Τζον Γουότερς, Μάρκο Μπελόκιο και Ανιές Βαρντά.

Το 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 7-17 Αυγούστου.