Buzz

Το ψέμα που είπε ο Τζέιμς Κάμερον για να φέρει την Σιγκούρνεϊ Γουίβερ στο «Aliens»

στα 10

Ενα ψέμα για το πως θα ξαναέγραφε την ταινία για να πρωταγωνιστήσει ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ σε αυτήν, ανάγκασε την Γουίβερ να επιστρέψει στον ρόλο.

Το ψέμα που είπε ο Τζέιμς Κάμερον για να φέρει την Σιγκούρνεϊ Γουίβερ στο «Aliens»

Ο Τζείμς Κάμερον και η Σιγκούρνεϊ Γουίβερ έχουν μια δυνατή φιλία η οποία έχει κρατήσει αρκετά χρόνια. Αλλά φαίνεται πως η σχέση τους δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Οταν ο Καμέρον ήταν να σκηνοθετήσει το «Aliens» πίστευε πως το στούντιο της 20th Century Fox είχε τη δυνατότητα να φέρει πίσω την Γούιβερ για να παίξει τον ρόλο της Ελεν Ρίπλεϊ, κάτι που το ίδιο το στούντιο του είχε επιβεβαιώσει, μιας και είχε γράψει όλη την ταινία του γύρω από αυτήν. Αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν ίσχυε. Αυτό οδήγησε σε ορισμένες σκληρές διαπραγματεύσεις, δεδομένου ότι η Γουίβερ ήταν τώρα σε θέση να ζητήσει περισσότερα χρήματα, ένα εκατομμύριο δολάρια, για την ακρίβεια, κάτι που το στούντιο δεν ήταν διατεθειμένο να πληρώσει.

Ετσί ο Κάμερον αναγκάστηκε να είπε ψέματα στον ατζέντη του Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ για την ιδέα να ξαναγράψει το σενάριο και να αφαιρέσει τον χαρακτήρα της Ρίπλεϊ από την ταινία και να βάλει τον ίδιο να πρωταγωνιστεί, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι τα νέα θα επέστρεφαν στην Γουίβερ και τον ατζέντη της, ασκώντας την πίεση να υπογράψει πριν υποθετικά γραφτεί από την ταινία.

Διαβάστε ακόμα: Τι χρειάζεται το «Avatar: The Way of Water» για να έχει κέρδη!

aliens

«Τώρα, είχα καμία πρόθεση να το κάνω αυτό; Οχι, καθόλου. Αλλά τυχαίνει να ξέρω ότι ο Λου [ο ατζέντης του Σβαρτσενέγκερ] είναι στο ίδιο πρακτορείο με τον ατζέντη της Σιγκούρνεϊ, που ήταν στη Νέα Υόρκη. Και ήξερα ότι το που μου έκλεισε το τηλέφωνο, του τηλεφώνησε και του είπε να βάλει την Σιγκούρνεϊ να υπογράψει τώρα. Η συμφωνία ολοκληρώθηκε σε 12 ώρες μετά από αυτό. Έτσι, δεν έγραψα ποτέ μια λέξη από εκείνη την υποθετική ιστορία που είπα ότι θα κάνω, που δεν είχα σκοπό να γράψω ούτως ή άλλως. Τέλος πάντων, λειτούργησε και η Σιγκούρνεϊ πήρε τα εκατομμύρια δολάρια της και όλοι ήταν ευχαριστημένοι», είπε ο Κάμερον στο περιοδικό GQ.

Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν και η Σιγκούρνεϊ όχι μόνο πήρε τα λεφτά που ζήτησε αλλά κέρδισε και μια υποψηφιότητα για το Οσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της.