Buzz

Ναι είναι κωμωδία! Πρώτο trailer για το «Inherent Vice» του Πολ Τόμας Αντερσον

στα 10

Με την πρεμιέρα της ταινίας να έχει προγραμματιστεί για τις 4 Οκτωβρίου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, ο Πολ Τόμας Αντερσον μάς αποκαλύπτει το πρώτο trailer του «Inherent Vice». Nαι, είναι κωμωδία!

Ναι είναι κωμωδία! Πρώτο trailer για το «Inherent Vice» του Πολ Τόμας Αντερσον

Για μήνες ο Πολ Τόμας Αντερσον μάς κρατά σε αγωνία. Το «Inherent Vice», η νέα του ταινία (και η νέα του συνεργασία με τον Χοακίν Φίνιξ) δεν ήταν έτοιμη για να προλάβει τις Κάννες. Φήμες θέλουν τον ίδιο να μη θέλει να κάνει πρεμιέρα ξανά στη Βενετία (όπως με το «The Master») και να αγνοεί το Τορόντο. Οπως και ο Ντέιβιντ Φίντσερ με το «Κορίτσι που Εξαφανίστηκε», ο Αντερσον προτίμησε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης. Επιτέλους λοιπόν, κάποιοι τυχεροί Νεοϋορκέζοι θα το δουν σε τέσσερις μέρες - το Σάββατο, 4 Οκτωβρίου (η ταινία προγραμματίζεται για "οσκαρική" έξοδο στις αίθουσες τον Δεκέμβριο).

Και το αλκοόλ να ρέει άφθονο… Ο Πολ Τόμας Αντερσον μιλάει για το «Inherent Vice»

Για αυτό και σήμερα ξυπνήσαμε με την ευχάριστη έκπληξη: ο Αντερσον μας αποκαλύπτει το πρώτο trailer. Κι από ό,τι βλέπουμε κρατά την υπόσχεση που έδωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στους New York Times, όταν συνέκρινε την ταινία με τα «Airplane» και «Top Secret». Η ταινία μοιάζει να έχει ύφος, ατάκες και στήσιμο που επιστρέφουν τον σκηνοθέτη στην εποχή του «Boogie Nights», όπου η ματιά του στα γεγονότα παρέμενε σκοτεινή, αλλά ο τόνος του ήταν κωμικός.

inherent vice1 607

Χαζέψτε ιδιαίτερα τον Χοακίν Φίνιξ, σε μία πλήρη μεταμόρφωση από το «The Master», να χρησιμοποιεί το σώμα, τη στάση, τις κινήσεις, το βλέμμα του με κόντρα, σχεδόν σλάπστικ, μανιέρα.

Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα του Τόμας Πίντσον «Inherent Vice» («Εμφυτο Ελάττωμα», στα ελληνικά από τις εκδόσεις Καστανιώτης), ενώ το σενάριο διασκεύασε ο ίδιος ο Πολ Τόμας Αντερσον. Η ιστορία εκτυλίσσεται στο Λος Αντζελες, το χειμώνα του ’69 και το καλοκαίρι του’70, όταν η σύλληψη και η δίκη του Τσαρλς Μάνσον κυριαρχούσε στα media. Ηρωας είναι ο Ντοκ Σπορτέλο, ένας μπαφάκιας ιδιωτικός ντετέκτιβ, τον οποίο επισκέπτεται μια παλιά του αγάπη και τον μπλέκει στο δικό της σχέδιο απαγωγής του τωρινού εραστή της - ενός ζάπλουτου μεγαλοεργολάβου.

inherent vice2 607

Τον Χοακίν Φίνιξ πλαισιώνουν οι Ρις Γουίδερσπουν (ξανά μαζί μετά από το «Walk the Line»), Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Τζος Μπρόλιν, Οουεν Γουίλσον, Μάρτιν Σορτ, Τζοάνα Νιούσομ, ενώ ο ίδιος ο Τόμας Πίντσον κάνει ένα cameo.

inherent vice3 607

Ο Τζος Μπρόλιν παραγγέλνει σε ιαπωνικό εστιατόριο, ο Χοακίν ρωτάτει το θύμα που τον πυροβόλησε «αν τον πέτυχε», ο Οουεν Γουίλσον στο μαστουρωμένο στοιχείο του και «η αγάπη που πάντα οδηγεί σε μπελάδες» - δείτε το πρώτο trailer του «Inherent Vice»:

.

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ