Φεστιβάλ / Βραβεία

Independent Spirit Awards 2020: Τα βραβεία

στα 10

To «Farewell» της Λούλου Γουάνγκ αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής της βραδιάς αλλά ήταν ο Ανταμ Σάντλερ και το «Uncut Gems» των αδερφών Σαφντί, από τις πιο άδικα σνομπαρισμένες ταινίες από την Ακαδημία, που κατάφερε να τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα.

Independent Spirit Awards 2020: Τα βραβεία

Από πολλούς τα Independent Spirit Awards θεωρούνται ως τα Οσκαρ των ανεξάρτητων αμερικάνικων παραγωγών. Αν και δεν έχουν καταφέρει να επηρεάσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την οσκαρική κούρσα, όπως έχουν κάνει άλλα σωματεία και βραβεία, έχουν κι αυτά με την σειρά τους συμβάλει στην αναγνώριση σπουδαίων ταινιών και συντελεστών τους, ενώ έχουν προβλέψει και κάποια οσκαρικά φαβορί.

Δείτε εδώ τον εναρκτήριο λόγο της Ομπρεϊ Πλάζα, που ήταν και η παρουσιάστρια των βραβείων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά:


Ετσι και φέτος τα βραβεία κατάφεραν να αποδώσουν δικαιοσύνη σε κάποιους από τους άδικα σνομπαρισμένους της Ακαδημίας, όπως το «Farewell» της Λούλου Γουάνγκ που κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας μαζί με το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου για την Ζάο Σουζέν η οποία δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην τελετή επειδή δεν μπορούσε να ταξιδέψει εκτός Κίνας λόγο του κορονοϊου. Από την άλλη οι αδερφοί Σάφντι έφυγαν με το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας για το «Uncut Gems», αλλά ήταν ο Ανταμ Σάντλερ, ο οποίος κέρδισε το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ίδια ταινία, με τον ευχαριστήριό του λόγο που πραγματικά τσακίζει κόκκαλα, να κερδίζει τις εντυπώσεις και να γίνεται αμέσως viral.


Στο δρόμο για τα Οσκαρ 2020: Ολα τα βραβεία, όλα τα στραβοπατήματα, όλα τα κουτσομπολιά στη διαδρομή των βραβείων, στην ειδική ενότητα του Flix


spirit awards 2020 607

spirit awards 2020 607

Στα υπόλοιπα βραβεία «Ο Φάρος» κέρδισε δυο, αυτά για τον Β’ Ανδρικό Ρόλο του Γουίλεμ Νταφόε και Φωτογραφίας, ενώ η Ολίβια Γουάιλντ κέρδισε το βραβείο για την Πρώτη Ταινία για το «Booksmart». Τέλος από τα Οσκαρικά φαβορί η Ρενέ Ζελβέγκερ κέρδισε το βραβείο Α’ Γυναικεού Ρόλου για το «Τζούντι», η «Ιστορία Γάμου» έφυγε με τα βραβεία Σεναρίου και το τιμητικό Ρόμπερτ Ολτμαν για το Καλύτερο Καστ και τα «Παράσιτα» κέρδισαν εκείνο της Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω τους νικητές σε κάθε κατηγορία.

Καλύτερη Ταινία: «The Farewell»


Καλύτερος Σκηνοθέτης: Μπένι Σάφντι, Τζος Σάφντι για το «Uncut Gems»


Καλύτερη Πρώτη Ταινία: «Booksmart»


Α’ Γυναικείος Ρόλος: Ρενέ Ζελβέγκερ για το «Τζούντι»


Α’ Ανδρικός Ρόλος: Ανταμ Σάντλερ για το «Uncut Gems»


Β’ Γυναικείος Ρόλος: Ζάο Σουζέν για το «The Farewell»


Β’ Ανδρικός Ρόλος: Γουίλεμ Νταφόε για τον «Φάρο»


Καλύτερο Σενάριο: «Ιστορία Γάμου»


Καλύτερο Πρώτο Σενάριο: «See You Yesterday»


Καλύτερη Φωτογραφία: «Ο Φάρος»


Καλύτερο Μοντάζ: «Uncut Gems»


Καλύτερο Ντοκιμαντέρ: «American Factory»


Καλύτερη Διεθνής Ταινία: «Παράσιτα» (Νότια Κορέα)


Βραβείο Τζον Κασαβέτης: «Give Me Liberty»


Βραβείο Ρόμπερτ Ολτμαν για το Καλύτερο Καστ: «Ιστορία Γάμου»


Βραβείο Παραγωγών Piaget: Μόλιε Ασερ


Βραβείο Υποσχόμενου Δημιουργού: Ρασάντ Ερνέστο Γκριν για το «Premature»


Truer Than Fiction: Νάντια Σιχάμπ για το «Jaddoland»


Βραβείο Bonnie: Κέλι Ράιχαρντ



Δείτε εδώ μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της απονομής των Independent Spirit Awards:





Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, μη χάσετε ζωντανά από τις 11.30 μ.μ. τις αφίξεις στο κόκκινο χαλί της 92ης Απονομής των Βραβείων Οσκαρ από τον Γιώργο Σατσίδη και τη Χριστίνα Μπίθα, οι οποίοι θα βρίσκονται στο Dolby Theatre στο Λος Αντζελες, στη 1.30 π.μ το pre show και το αποκορύφωμα της βραδιάς έρχεται με την τελετή απονομής στις 03.00 π.μ., την οποία θα απολαύσουμε στο COSMOTE CINEMA 1HD με τον πρωτότυπο ήχο ή στο COSMOTE CINEMA OSCARS HD


Στο δρόμο για τα Οσκαρ 2020: Ολα τα βραβεία, όλα τα στραβοπατήματα, όλα τα κουτσομπολιά στη διαδρομή των βραβείων, στην ειδική ενότητα του Flix