Φεστιβάλ / Βραβεία

Τα βραβεία του 14ου Διεθνού Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Λάρισας

στα 10

Ολοκληρώθηκε το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Λάρισας με την απονομή των βραβείων του.

Flix Team
Τα βραβεία του 14ου Διεθνού Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Λάρισας

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη από 9 έως 14 Μαΐου το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων, της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, του ΕΚΟΜΕ και του Γαλλικού Ινστιτούτου με Σύμβουλο Διοργάνωσης την Alpha Marketing. Στη διάρκεια του Φεστιβάλ προβλήθηκαν σε τρεις χώρους, στην αίθουσα εκδηλώσεων και στο αίθριο του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας καθώς και στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, συνολικά 103 ταινίες.

iffl

Περισσότερες πληροφορίες για το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Λάρισας μπορεί να αναζητήσει κανείς στο επίσημο site της διοργάνωσης, στην επίσημη σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook, τον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram και στο κανάλι του στο YouTube.

Οι προβολές ξεκίνησαν με Avant premiere της Γαλλικής ταινίας «Το Γεγονός» της Οντρέ Ντιγουάν και συνεχίστηκαν με 6 ταινίες αφιερωμένες στην Προστασία του Περιβάλλοντος από την Κλιματική Αλλαγή, που ήταν και το κύριο θέμα του Φεστιβάλ. Παράλληλα επιλέχτηκαν από τις 300 και πλέον ταινίας και προβλήθηκαν στο διαγωνιστικό μέρος, 33 διεθνείς παραγωγές, 17 ελληνικές και 21 ταινίες κινουμένων σχεδίων (Animation). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν και οι προβολές 8 ταινιών μικρού μήκους ντοκιμαντέρ του προγράμματος «Χώρα, σε βλέπω» της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος στην Προστασία του Περιβάλλοντος προβλήθηκε και η βραβευμένη ταινία του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου «Υφάντρες» και ακολούθησε συζήτηση για την οικολογία στη μόδα την οποία συντόνισε η κα Aντα Σδράλλη – Σαρτζή και στην οποία συμμετείχαν η Βασιλική Θεοδώρου σχεδιάστρια χειροποίητων τσαντών με βελονάκι με αξιόλογη Διεθνή απήχηση και η Διευθύντρια του Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας κ.Φανή Καλοκαιρινού.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή κοινού Masterclass για την Διεύθυνση Φωτογραφίας στον Κινηματογράφο, από τον διακεκριμένο διευθυντή φωτογραφίας κ. Γιώργο Φρέντζο, ιδρυτικό μέλος της ΄Ένωσης Ελλήνων σκηνοθετών και μέλος της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής ακαδημίας Κινηματογράφου.

Το Φεστιβάλ έκλεισε με μια λαμπρή τελετή λήξης όπου απονεμήθηκαν τα βραβεία και στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μπουτίνας, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Βασίλης Πινακάς, Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, η Κυριακή Σπανού Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεσσαλικού Θεάτρου, η γνωστή ηθοποιός Μαρκέλλα Γιαννάτου, η Ελίζα Κωνσταντινίδου, Διευθύντρια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Λάρισας, σύσσωμη η κριτική επιτροπή και πλήθος δημιουργών.

iffl

iffl

Η πρόεδρος της Artfools και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Άντα Σαρτζή Σδράλλη δήλωσε: «14 χρόνια στο τιμόνι του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε βιώσει αγωνίες αλλά και μεγάλες στιγμές ικανοποίησης. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους ,τους σκηνοθέτες που μας εμπιστεύτηκαν τις ταινίες τους, την κριτική επιτροπή, τους φορείς που μας στήριξαν Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμο Λαρισαίων Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Λάρισας και τους νέους μας συνεργάτες, Ακαδημία Κινηματογράφου και ΕΚΟΜΕ και φυσικά όλους τους χορηγούς το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, την Canon, την Wolt, την Fisher, το Κτήμα Ζαφειράκη, το Καφενείον ΓΗ και την Pasteque. Ιδιαίτερες ευχαριστίες ανήκουν στην Alpha Marketing και προσωπικά τον Τάσο Γούσιο και την Μίνα Τολίδου, τον καλλιτεχνικό διευθυντή Ρόμπυ Εξιέλ και σε όλη την ομάδα μας και ειδικότερα στους εθελοντές μας. Αυτούς τους καταπληκτικούς ανθρώπους που μοιράζονται μαζί μου εδώ και 14 χρόνια τις αγωνίες, τα όνειρα και τις ελπίδες μας για ένα μεγάλο και ποιοτικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Τέλος ευχαριστούμε από καρδιάς το υπέροχο κοινό της Λάρισας που πλαισίωσε όλες τις εκδηλώσεις μας.»

iffl

Τα βραβεία του 14ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Λάρισας

Διεθνές Διαγωνιστικό

Εύφημες μνείες του Διεθνούς Διαγωνιστικού απονέμονται στις ταινίες:

I’m not telling you anything της Sanja Milardovic
Solar eclipse των Alireza Ghasemi και Raha Amirfazli
The quiet man της Nyima Cartier

Το 3ο Βραβείο Διεθνούς Διαγωνιστικού απονέμεται στην ταινία: Valley of the wolf των Antonio Valerio Frascella, Lamia Sabic και Gabriela Forfotӑ

Το 2ο Βραβείο Διεθνούς Διαγωνιστικού απονέμεται στην ταινία: Edarkoppen του Shokat Harjo

Το 1ο Βραβείο Διεθνούς Διαγωνιστικού απονέμεται στην ταινία: Camille and I της Marie Cogné


Animation

Εύφημες μνείες απονέμονται στις ταινίες:

Observing the tardigrades της Sofia Silkina
Elevator alone της Αναστασίας Παπαδοπούλου

Το Βραβείο animation απονέμεται στην ταινία: Blind writer του Γιώργου Σιφιανού


Ελληνικό Διαγωνιστικό

Εύφημες μνείες του Ελληνικού Διαγωνιστικού απονέμονται στις ταινίες:

Beauty του Θάνου Λυμπερόπουλου
Το σπίτι τους του Γιώργου Γκότζου
Εύα και Τζέιν της Ειρήνης Γαντερί

3ο Βραβείο καλύτερης Ελληνικής ταινίας απονέμεται στην ταινία : Ίσκιωμα του Κώστα Γεραμπίνη

2ο Βραβείο καλύτερης Ελληνικής ταινίας απονέμεται στην ταινία: Αλάσκα του Μιχάλη Γιαγκουνίδη

1ο Βραβείο καλύτερης Ελληνικής ταινίας απονέμεται στην ταινία: Phelia της Έλιας Καλογιάννη

iffl

Περισσότερες πληροφορίες για το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Λάρισας μπορεί να αναζητήσει κανείς στο επίσημο site της διοργάνωσης, στην επίσημη σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook, τον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram και στο κανάλι του στο YouTube.