Buzz

(Να γιατί) Ο Ιντρις Ελμπα δεν θέλει να παίξει τον Τζέιμς Μποντ

στα 10

Ρατσιστικά σχόλια για το πιθανό κάστινγκ του τον κάνουν να αμφιβάλλει κατά πόσο θα ήθελε να παίξει τον εμβληματικό κατάσκοπο.

(Να γιατί) Ο Ιντρις Ελμπα δεν θέλει να παίξει τον Τζέιμς Μποντ

Ο Iντρις Eλμπα πρόσφατα μοιράστηκε την απροθυμία του να υποδυθεί τον Τζέιμς Μποντ, λόγω του «αηδιαστικού» ρατσισμού που αντιμετώπισε όταν ξεκίνησαν φήμες για το ενδεχόμενο ανάληψης του ρόλου. Παρά το γεγονός ότι ήταν δημοφιλής επιλογή μεταξύ των θαυμαστών, ο Eλμπα αποκάλυψε ότι η ρατσιστική αντίδραση από μερικούς που ισχυρίζονταν ότι δεν μπορεί να υποδυθεί τον Μποντ επειδή είναι μαύρος τον καθιστά λιγότερο πρόθυμο να εξετάσει το ενδεχόμενο να φορέσει το κοστούμι του 007.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο podcast «SmartLess», ο 50χρονος ηθοποιός εξέφρασε την αρχική του ευχαρίστηση για τα εκπληκτικά σχόλια που δέχθηκε για την πιθανή ανάληψη του ρόλου του Τζέιμς Μποντ. Η πρόσκληση να υποδυθεί τον εμβληματικό χαρακτήρα ήταν μια σημαντική αναγνώριση, καθώς πρόκειται για έναν ρόλο που θεωρείται κινηματογραφικός σταθμός παγκοσμίως. Ωστόσο, οι αρνητικές και ρατσιστικά φορτισμένες αντιδράσεις από ορισμένες γωνίες του κόσμου χάλασαν τη συνολική εμπειρία για εκείνον.

Ο Ελμπα δήλωσε: «Αυτοί που δεν ήταν ευχαριστημένοι με την ιδέα κατέστησαν τα πάντα αηδιαστικά και αποθαρρυντικά, επειδή η υπόθεση έγινε φυλετικό ζήτημα. Εγινε ανούσιο θέμα και εγώ αντιμετώπισα το βάρος του». Παρά την ενθουσιώδη υποστήριξη από μερικούς θαυμαστές που τον υποστήριξαν ως τον επόμενο Μποντ, η ρατσιστική συμπεριφορά που αντιμετώπισε είχε δυσάρεστη επίδραση.

idris

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο, ο Ελμπα αναδείχθηκε ως η κορυφαία επιλογή του βρετανικού κοινού για να αντικαταστήσει τον Ντάνιελ Κρεγκ ως Τζέιμς Μποντ, μετά την τελευταία του ταινία «No Time To Die». Προσπέρασε δημοφιλείς ηθοποιούς όπως τον Τομ Χάρντι και τον Τομ Χίντελστον σε έρευνα που διενήργησε η Showcase Cinemas για την επιλογή του επόμενου 007.

Ωστόσο, ο Ελμπα κάνει συνεχώς προσπάθειες να αποστασιοποιηθεί από το ρόλο, δηλώνοντας τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι η ανάληψη του Μποντ δεν είναι στόχος της καριέρας του. Αναγνωρίζει τη μαζική επιθυμία να υποδυθεί τον χαρακτήρα, αλλά τόνισε ότι τελικά η τελική επιλογή εξαρτάται από τη θέληση του Βρετανικού έθνους -που αντιπροσωπεύει ο χαρακτήρας-, καθώς και από την θέληση των απανταχού θαυμαστών παγκοσμίως.

Δείτε εδώ ένα «φανταστικό» τρέιλερ για το Bond 26 με πρωταγωνιστή τον Ιντρις Ελμπα: