Buzz

Ο Ιαν ΜακΚέλεν είναι ανοιχτός στο να επιστέψει ως Γκάνταλφ σε μια νέα ταινία «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών»

στα 10

Ο ΜακΚέλεν έμαθε πρόσφατα πως ο Γκάνταλφ θα επιστρέψει σε μια από τις νέες ταινίες του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών», αλλά προειδοποιεί τους σεναριογράφους να είναι γρήγοροι εάν θέλουν και πάλι να παίξει εκείνος τον ρόλο.

Ο Ιαν ΜακΚέλεν είναι ανοιχτός στο να επιστέψει ως Γκάνταλφ σε μια νέα ταινία «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Εδώ και λίγο καιρό έχει ξεκινήσει μια νέα εποχή στην (κινηματογραφική) Μέση Γη. Πέρα από τη νέα σειρά του Amazon «Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Τα Δαχτυλίδια της Δύναμης», η Warner ανακοίνωσε πως ετοιμάζει μια νέα σειρά ταινιών βασισμένες στον κόσμο του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, με την πρώτη μάλιστα να έχει τίτλο «Lord of the Rings: The Hunt for Gollum», με τον Αντι Σέρκις να σκηνοθετεί και να πρωταγωνιστεί για άλλη μια φορά στον εμβληματικό ρόλο του Γκόλουμ, με προγραμματισμένη πρεμιέρα μέσα στο 2026.

Η επικείμενη επιστροφή του Γκόλουμ όμως φαίνεται πως έκανε τα μαγικά της για να επιστρέψει σύντομα και ένας ακόμα αγαπημένος χαρακτήρας των βιβλίων στη μεγάλη οθόνη. Σύμφωνα με τον Ιαν ΜακΚέλεν, ο οποίος έπαιξε τον μάγο Γκάνταλφ στις τριλογίες του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» και του «Χόμπιτ» του Πίτερ Τζάκσον, είπε στο βρετανικό περιοδικό Big Issue πως οι παραγωγοί σκέφτονται να τον φέρουν πίσω σε μια από τις επερχόμενες ταινίες.

«Μόλις μου είπαν ότι θα γίνουν περισσότερες ταινίες και πως ο Γκάνταλφ θα συμμετάσχει και ελπίζουν ότι θα τον υποδυθώ ξανά. Πότε; Δεν ξέρω. Ποιο είναι το σενάριο; Δεν έχει γραφτεί ακόμα. Οπότε καλύτερα να είναι γρήγοροι!»

Διαβάστε ακόμα: Οσα αποκάλυψε η Κέιτ Μπλάνσετ για την αμοιβή της στον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών»

gandalf main

Και με το γρήγοροι ο 85χρονος πλέον ηθοποιός εννοεί πως δεν ξέρει για πόσο καιρό ακόμα θα μπορεί να παίζει τέτοιους ρόλους, μιας και πριν λίγους μήνες τραυματίστηκε όταν παραπάτησε και έπεσε από την σκηνή κατά τη διάρκεια της παράστασης «Player Kings» στο Γουεστ Εντ του Λονδίνου, μια παραγωγή που συνδυάζει το «Ερρίκος IV – Μέρος 1» και το «Μέρος 2» του Σαίξπηρ.

«Έχω μείνει αδύναμος σωματικά, κάτι για το οποίο κάνω ασκήσεις», είχε πει τότε ο ΜακΚέλεν για το ατύχημα. «Και, φυσικά, είναι συναισθηματικό. Ολοι παραπατάμε όλη μας τη ζωή, απλά όταν φτάσεις στην ηλικία μου δεν μπορείς να σηκωθείς ξανά. Απλώς προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι ήταν ατύχημα [και όχι η μεγάλη ηλικία]. Συνήθως εργάζομαι ή ετοιμάζομαι να δουλέψω, έχω κάνει λίγο από αυτό, αναρωτιέμαι ποιο μπορεί να είναι το καλύτερο σχέδιο. Θα πάρω άδεια για τον υπόλοιπο χρόνο. Οχι επειδή το έχω ανάγκη, απλώς επειδή το θέλω».

Για την ώρα πάντως, πριν από όλα αυτά, περιμένουμε τον Δεκέμβριο στις αίθουσες την anime μεταφορά του «Αρχοντα» με τίτλο «Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Ο Πόλεμος των Ροχίριμ».