Buzz

Save the Date: Στις 31 Οκτωβρίου η Γιορτή του Σινεμά 2024!

στα 10

Save the date για τη φετινή Γιορτή του Σινεμά στην αυλαία του Οκτωβρίου.

Save the Date: Στις 31 Οκτωβρίου η Γιορτή του Σινεμά 2024!

Στην τρίτη της χρονιά, η Γιορτή του Σινεμά επιστρέφει στην προσπάθειά της να γίνει θεσμός. Για μια μέρα σε όλα τα σινεμά της Ελλάδας, οι θεατές μπορούν να δουν ταινίες με τιμή εισιτηρίου 2 ευρώ.

Μερικές από τις ταινίες που γνωρίζουμε ήδη ότι θα κάνουν πρεμιέρα στις 31 Οκτωβρίου και ξεχωρίζουν είναι το «The Substance» της Κοραλί Φαρζά με την Ντέμι Μουρ και την Μάργκαρετ Κουάλι (βραβειό σεναρίου στις Κάννες), η «Δαχομέη» της Μάτι Ντιόπ που κέρδισε τη Χρυσή Αρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου, το «Black Dog» του Γκουάν Χου (βραβείο καλύτερης ταινίας στο Ενα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών), το «Crossing» του Λεβάν Ακίν.

Η πρωτοβουλία έχει αποδείξει ότι ενισχύει τα ταμεία των κινηματογράφων τουλάχιστον για μια φορά το χρόνο. Όλα όμως εξαρτώνται από τις πρεμιέρες που κάθε φορά συμπίπτουν με την ημερομηνία της Γιορτής του Σινεμά. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε και ταινίες ευρείας διανομής μέσα στη λίστα των κινηματογραφικών εξόδων προκειμένου η πρωτοβουλία να λειτουργήσει σαρωτικά και να μπορέσει να γίνει θεσμός.

Με την υποστήριξη: ΕΔΙΚΤΕ, COSMOTE TV, CINENEWS, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η γιορτή του σινεμά